Τουρκία: Η καταδίκη των επεισοδίων στην Ουάσινγκτον είναι αντίθετη με το «συμμαχικό πνεύμα»!

Τουρκία: Η καταδίκη των επεισοδίων στην Ουάσινγκτον είναι αντίθετη με το «συμμαχικό πνεύμα»!

«Αυτά τα βήματα πολιτικοποίησης του θέματος των νομοθετικών οργάνων των ΗΠΑ δεν είναι εποικοδομητικά Αυτό είναι αντίθετο επίσης στο πνεύμα συμμαχία και συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Χουσεΐν Μουφτούογλου

Τουρκία: Η καταδίκη των επεισοδίων στην Ουάσινγκτον είναι αντίθετη με το «συμμαχικό πνεύμα»!
Η Τουρκία ανακοίνωσε πως το ψήφισμα καταδίκης της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είναι αντίθετο με το πνεύμα συμμαχίας και συνεργασίας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Χουσεΐν Μουφτούογλου, μιλώντας σχετικά με το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με το οποίο καταδικάζεται η επέμβαση των φρουρών στους διαδηλωτές μπροστά από την Πρεσβευτική Κατοικία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στις 16 Μάιου είπε:

«Αυτά τα βήματα πολιτικοποίησης του θέματος των νομοθετικών οργάνων των ΗΠΑ δεν είναι εποικοδομητικές. Αυτό είναι αντίθετο επίσης στο πνεύμα συμμαχία και συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ».

Στις δηλώσεις που προέβη κληθείς να απαντήσει σε ένα ερώτημα σχετικά με το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ο Μουφτούογλου είπε:

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων, χτες συζήτησε και ενέκρινε ένα άτοπο ψήφισμα το οποίο είχε ψηφιστεί πρωτύτερα και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ένα παρόμοιο ψήφισμα τέθηκε σε ψηφοφορία και στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα. Τα βήματα αυτά των νομοθετικών οργάνων των ΗΠΑ να παρερμηνέψουν και να πολιτικοποιήσουν το θέμα δεν καθόλου εποικοδομητικά. Αυτό είναι αντίθετο με το πνεύμα συμμαχίας και συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης