Πούτιν: Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε στον Λαβρόφ απόρρητες πληροφορίες

Πούτιν: Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε στον Λαβρόφ απόρρητες πληροφορίες

Είμαι πρόθυμος να δώσω στη δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση των ηχογραφημένων συνομιλιών της συνάντησης, δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος

Πούτιν: Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε στον Λαβρόφ απόρρητες πληροφορίες
O ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν
, δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τις ηχητικές συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ
Κλείσιμο
, με υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, επιμένοντας ότι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μοιράστηκε με τη Μόσχα διαβαθμισμένες πληροφορίες. 

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα μοιραζόταν το ηχητικό από τις συνομιλίες της συνάντησης που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, Τόνισε ωστόσο, ότι είναι διατεθειμένος να δώσει στην δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση.

Πάντως, δεν διευκρινίστηκε γιατί η συνάντηση ηχογραφήθηκε από τους Ρώσους αξιωματούχους και δεν αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση δεν γνώριζε ότι οι συνομιλίες είχαν ηχογραφηθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, ο Πούτιν είπε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν του μετέφερε "μη υπαρκτά" μυστικά. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι  η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει σε Αμερικανούς βουλευτές το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνάντησης Τραμπ - Λαβρόφ, εάν αυτό τους καθησυχάσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης