Το ίδρυμα μνήμης του Ολοκαυτώματος εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για τις δηλώσεις του Σον Σπάισερ

Το ίδρυμα μνήμης του Ολοκαυτώματος εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για τις δηλώσεις του Σον Σπάισερ

Το Γιαντ Βάσεμ κάλεσε τον εκπρόσωπο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί τον ιστότοπό του για να μάθει περισσότερα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Το ίδρυμα μνήμης του Ολοκαυτώματος εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για τις δηλώσεις του Σον Σπάισερ
Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και ίδρυμα μελέτης Γιαντ Βάσεμ κάλεσε σήμερα τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, τον Σον Σπάισερ, να επισκεφθεί τον ιστότοπό του, μετά τις σοκαριστικές δηλώσεις που έκανε για τον Αδόλφο Χίτλερ.

"Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για τη χρήση ανακριβών όρων και την έλλειψη ευαισθησίας σχετικά με το Ολοκαύτωμα" εκ μέρους του Σπάισερ, ανέφερε το Γιαντ Βάσεμ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι ισχυρισμοί του Σπάισερ υποδηλώνουν "βαθύτατη έλλειψη γνώσης για τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένου και του Ολοκαυτώματος", συνέχισε. "Επιπροσθέτως, μπορεί να ενισχύσουν εκείνους που έχουν ως στόχο να παραχαράξουν την ιστορία", υπογράμμισε.

Το Γιαντ Βάσεμ κάλεσε τον εκπρόσωπο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Κλείσιμο
να επισκεφθεί τον ιστότοπό του για να μάθει περισσότερα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Ο Σπάισερ ζήτησε συγγνώμη, λίγες ώρες αφότου είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι χειρότερος από τον Χίτλερ επειδή ο τελευταίος "δεν έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα" εναντίον του λαού του.

Εβραϊκές οργανώσεις και πολλοί πολιτικοί, ιδίως του Δημοκρατικού κόμματος, έσπευσαν να καταδικάσουν αυτές τις δηλώσεις που τις θεώρησαν αντισημιτικές ή και ρεβιζιονιστικές, ότι δηλαδή αρνούνται το Ολοκαύτωμα. 

Ο υπουργός Μεταφορών και Πληροφοριών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, χαρακτήρισε αρχικά "εξωφρενικές" τις δηλώσεις του Σον Σπάισερ και τόνισε ότι η χώρα του θα πρέπει να απαιτήσει είτε να ζητήσει συγγνώμη είτε να παραιτηθεί. Λίγο αργότερα πάντως, μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο, ο Κατζ είπε ότι δέχεται τη συγγνώμη του Σπάισερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης