«Πυρά» Ερντογάν κατά της Ευρώπης: «Μια ήπειρος σε σήψη, το κέντρο του ναζισμού»

«Πυρά» Ερντογάν κατά της Ευρώπης: «Μια ήπειρος σε σήψη, το κέντρο του ναζισμού»

Ο «Σουλτάνος» οδηγεί στα άκρα τη διαμάχη του με την ΕΕ - Την ίδια ώρα, πάνω από 100 Ολλανδοί πολίτες παραμένουν «όμηροι» στην Τουρκία εξαιτίας της κριτικής που άσκησε η χώρα τους στον Ερντογάν

«Πυρά» Ερντογάν κατά της Ευρώπης: «Μια ήπειρος σε σήψη, το κέντρο του ναζισμού»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε εκ νέου τα βέλη του εναντίον της Ευρώπης, υποστηρίζοντας σήμερα ότι βλέπει σε εκείνη μια «ήπειρο σε σήψη», και ότι αποτελεί το «κέντρο του ναζισμού».

«Η Ευρώπη
δεν έχει πλέον τίποτα να μας πει, ούτε σε εμάς ούτε σε κανέναν άλλο. Ενώπιόν μας βρίσκεται μια ήπειρος που σαπίζει» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια ομιλία στο Μπαλικεσίρ (βορειοδυτικά της χώρας).

«Τα ρατσιστικά κόμματα κρατούν τους ηγέτες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην παλάμη του χεριού τους» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
Κλείσιμο

Όπως επισήμανε, κατά την άποψή του «η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αλλά εκείνο των πιέσεων, της βίας και του ναζισμού».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν έπειτα από εβδομάδες έντονων διαξιφισμών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας μετά την ακύρωση των συγκεντρώσεων στήριξης του Τούρκου προέδρου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ενώ απομένουν 10 ημέρες από το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει να κεφαλοποιήσει την οργή που πυροδότησε στην Τουρκία η απαγόρευση των συγκεντρώσεων υπέρ του στην Ευρώπη.

Πάνω από 100 Ολλανδοί πολίτες «όμηροι» στην Τουρκία του Ερντογάν


Την ώρα που ο Ερντογάν οδηγεί τη διαμάχη του με την ΕΕ στα άκρα, με τις προκλητικές του δηλώσεις, πάνω από 100 Ολλανδοί πολίτες φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί στην Τουρκία εξαιτίας της κριτικής που άσκησε η χώρα τους στον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με αναφορές στην Ολλανδία, η τουρκική κυβέρνηση μπλόκαρε τουλάχιστον 100 Ολλανδούς πολίτες οι οποίοι επιχείρησαν να αποχωρήσουν από τα αεροδρόμια της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των «ομήρων», είναι άνθρωποι που είχαν μεταβεί στην Τουρκία για διακοπές ή για επίσκεψη σε συγγενείς τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης