Handelsblatt: Ανώφελες οι επιθέσεις της κυβέρνησης σε Στουρνάρα - Εχει την πλήρη κάλυψη Ντράγκι

Handelsblatt: Ανώφελες οι επιθέσεις της κυβέρνησης σε Στουρνάρα - Εχει την πλήρη κάλυψη Ντράγκι

«Επιστροφή» στο καλοκαίρι του '15 και στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις βλέπει η εφημερίδα

Handelsblatt: Ανώφελες οι επιθέσεις της κυβέρνησης σε Στουρνάρα - Εχει την πλήρη κάλυψη Ντράγκι
Για στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών που παραπέμπει στο πρώτο μισό του 2015 κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», χαρακτηρίζοντας ανώφελες και μη εποικοδομητικές τις επιθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά του Γiάννη Στουρνάρα αφού έχει την πλήρη υποστήριξη του Μάριο Ντράγκι.   

 
Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, η αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές επιβαρύνει την ελληνική οικονομία ενώ από την παρούσα κατάσταση πλήττονται κυρίως οι τράπεζες.

Η εφημερίδα Handeslblatt αναφέρεται στις συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση . «Οι προειδοποιήσεις απευθύνονται στον πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα. Και αυτός αντιδρά με δυσφορία», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην συμβουλή του ελληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Γιάννη Στουρνάρα να μην πολιτικολογεί, όσο και σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, που επίσης άφησε αιχμές εναντίον του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη.

Για την «Handelsblatt», οι νέες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος ενδέχεται να είναι μάλλον μη εποικοδομητικές για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οι οποίες έχουν ούτως η άλλως καθυστερήσει. Κι αυτό γιατί ο Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφόρηση εκ των έσω, τυγχάνει πλήρους κάλυψης του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

   
«Ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι του 2015 στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος», γράφει επίσης η γερμανική εφημερίδα.

Ο ανταποκριτής της Handelsblatt κάνει επίσης λόγο για επιστροφή της ελληνική κρίσης στο πρώτο μισό του 2015. «Τότε», όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ακολουθώντας τη στρατηγική της αντιπαράθεσης με τους δανειστές, είχε οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, το τραπεζικό σύστημα βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης