Ρωσικά βομβαρδιστικά πλησίασαν τον βρετανικό εναέριο χώρο

Ρωσικά βομβαρδιστικά πλησίασαν τον βρετανικό εναέριο χώρο

Δύο Tu-160 Blackjack έκαναν βόλτα κατά μήκος της βρετανικής επικράτειας για πέντε ώρες - Απογειώθηκαν αεροσκάφη της RAF, καθώς και γαλλικά και ισπανικά

Ρωσικά βομβαρδιστικά πλησίασαν τον βρετανικό εναέριο χώρο
Κινήσεις «Ψυχρού Πολέμου», δοκιμαστικές πτήσεις, ή τεστ αντιδράσεων; Ρωσικά βομβαρδιστικά διέσχισαν τη Βόρεια Ευρώπη και έφτασαν στα όρια του βρετανικού εναέριου χώρου, πετώντας και καταγράφοντας αντιδράσεις για σχεδόν πέντε ώρες!

Η διοίκηση της RAF εντόπισε τα ρωσικά Tu-160 Blackjack όταν έφτασαν στη ζώνη ενδιαφέροντος της βρετανικής επικράτειας, ανάμεσα στα Σέτλαντ και τα Νησιά Φερόε. Αμέσως δόθηκε εντολή να απογειωθούν δύο μαχητικά, τα οποία ακολούθησαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά προς την επικράτεια της Ιρλανδίας και τον κόλπο του Biscay.

Νωρίτερα, γαλλικά και ισπανικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ
απογειώθηκαν και ακολούθησαν τα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά, τα οποία ακολούθως κατευθύνθηκαν προς τη βρετανική επικράτεια. Οι πτήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών ξεκίνησαν στις 10 και η αποστολή τους έλαβε τέλος στις 3! 

Ο εκπρόσωπος της βασιλικής αεροπορίας επιβεβαίωσε το «επεισόδιο», λέγοντας πως «μπορούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τη γρήγορη αντίδραση της RAF, όταν εμφανίστηκαν τα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά στη σφαίρα ενδιαφέροντος της Βρετανίας. Σημειώνουμε πως δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας».
Κλείσιμο

Το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν είναι το μοναδικό που έχει λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2014 έχουν καταγράφει πάνω από 100 πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών πάνω και γύρω από την Ευρώπη, τα οποία έχουν αναχαιτιστεί από ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης