Βίντεο: Οι Ταλιμπάν «παρουσιάζουν» ζευγάρι δυτικών με τα παιδιά τους που γεννήθηκαν σε καθεστώς ομηρίας

Βίντεο: Οι Ταλιμπάν «παρουσιάζουν» ζευγάρι δυτικών με τα παιδιά τους που γεννήθηκαν σε καθεστώς ομηρίας

Ζητούν από τον Μπαράκ Ομπάμα να τους απελευθερώσει πριν παραδώσει την ηγεσία των ΗΠΑ - Απευθύνονται και στον Ντόναλντ Τραμπ

Βίντεο: Οι Ταλιμπάν «παρουσιάζουν» ζευγάρι δυτικών με τα παιδιά τους που γεννήθηκαν σε καθεστώς ομηρίας
Το ύφος της Αμερικανίδας μητέρας, η οποία είναι ντυμένη με μπούρκα και ζητά βοήθεια, ενδεχομένως να περιγράφει όλη την απόγνωση που αισθάνεται. Οι Ταλιμπάν έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο με ένα ζευγάρι δυτικών, τους οποίους απήγαγαν το 2012 και στο διάστημα της ομηρίας τους, έκαναν δύο παιδιά!

Η περιπέτεια του 33χρονου Καναδού Τζόσουα Μπόιλ από το Τορόντο και της 31χρονης Αμερικανίδας Κέιτλιν Κόλμαν από την Πενσυλβάνια, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, όταν έπεσαν θύμα απαγωγής από άνδρες της εξτρεμιστικής οργάνωσης, στην επαρχία Βαρντάκ του Αφγανιστάν. Η Κέιτλιν το διάστημα εκείνο, ήταν 7 μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί. Νωρίτερα το 2016, γέννησε για δεύτερη φορά, όπως αποδεικνύεται από το βίντεο που γυρίστηκε -πιθανότατα- στις 3 Δεκεμβρίου.


Κλείσιμο

«Ζούμε έναν εφιάλτη. Δεν μπορώ να περιγράψω τις θηριωδίες που έχουν κάνει πάνω μας αυτοί οι άνθρωποι», ακούγεται να λέει η 31χρονη Αμερικανίδα, η οποία εκλιπαρεί τις κυβερνήσεις τόσο των ΗΠΑ, όσο και του Καναδά, να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να τους εντοπίσουν και να τους απελευθερώσουν. Μάλιστα, κάλεσε προσωπικά το Μπαράκ Ομπάμα, να διασφαλίσει την απελευθέρωσή τους, πριν αποχωρήσει από την προεδρία. Απευθύνεται και τον Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας να βρει τους απαγωγείς τους και να τους δώσει ό,τι ζητήσουν. «Χρήματα, δύναμη, φίλους», είπε χαρακτηριστικά. 

Το ζευγάρι το 2012, λίγο πριν την απαγωγή του



Στο βίντεο το ζευγάρι εμφανίζεται με τους δύο γιους του. «Είμαστε υπό καθεστώς ομηρίας τέσσερα χρόνια, γι΄ αυτό σας παρακαλώ, κάντε γρήγορα», τονίζει με απόγνωση η γυναίκα. Το ζευγάρι είναι εμφανώς αδυνατισμένοι και από το ύφος τους διαπιστώνει κάποιος ότι πολλά έχουν αλλάξει στην κοσμοθεωρία τους.

Είναι μόλις το δεύτερο βίντεο του ζευγαριού που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι Ταλιμπάν. Λίγους μήνες νωρίτερα, παρουσιάζονταν να εκλιπαρούν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν να μην εκτελέσει ορισμένα άτομα, που είχαν συλληφθεί για τρομοκρατική δράση.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης