NSA: Ξένο κράτος επηρέασε τις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ

NSA: Ξένο κράτος επηρέασε τις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας τέθηκε στο στόχαστρο η Κλίντον από τις διαρροές των Wikileaks 

NSA: Ξένο κράτος επηρέασε τις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ
Στο συμπέρασμα ότι οι αμερικανικές εκλογές επηρεάστηκαν από «ξένο δάκτυλο» υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ
κατέληξε ο επικεφαλής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) αντιναύαρχος Μάικλ Σ. Ρότζερς σε δηλώσεις του.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον διευθυντή της NSA ένα ξένο κράτος στοχοποίησε συνειδητά την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, ώστε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέδριο που διοργάνωνε η Wall Street Journal, ο Ρότζερς, ο οποίος είναι επικεφαλής της NSA από το 2014, δήλωσε πως τα περίφημα Wikileaks του Τζούλιαν Ασάνζ, προωθούσαν τους στόχους ενός κράτους με το να δημοσιεύσουν το περιεχόμενο των email της Κλίντον, λίγες εβδομάδες έως και ημέρες από την κρίσιμη εκλογική μάχη.

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό κανενός, ότι αυτό ήταν κάτι που έγινε τυχαία, αυτό δεν έγινε τυχαία, δεν ήταν ένας στόχος που επελέγη καθαρά αυθαίρετα. Ήταν μία συνειδητή απόπειρα από ένα εθνικό κράτος ως προσπάθεια να επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα
», είπε ο αντιναύαρχος Ρότζερς.

Ο επικεφαλής της NSA δεν διευκρίνισε σε ποιο κράτος αναφέρθηκε, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εκ των οποίων και η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, εξέδωσαν ανακοίνωση κατηγορώντας «υψηλόβαθμους αξιωματούχους» της Ρωσίας ότι  ενέκριναν ηλεκτρονική παραβίαση ώστε να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Ρότζερς επισήμανε πως η υπηρεσία του προσπαθεί να «δυσκολέψει τη ζωή» των χάκερς, ενώ ο ιδρυτής των Wikileaks απέρριψε οποιαδήποτε κατηγορία ότι έλαβε εντολές από την Ρωσία, τονίζοντας πως «Τα Wikileaks πρέπει να δημοσιεύουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης