Προσεχώς... τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ

Προσεχώς... τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει τον Τούρκο ομόλογό του "ισχυρό" και "αποτελεσματικό" ηγέτη πριν από μερικούς μήνες

Προσεχώς... τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ
Τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον νέο πλανητάρχη,
Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά αξιολογεί θετικά τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες ο Τραμπ για τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς τον είχε αποκαλέσει "ισχυρό" και "αποτελεσματικό" ηγέτη ενώ για τον λαό της Τουρκίας είχε εκφραστεί με θετικά σχόλια για το θάρρος που υπέδειξε υπέρ της διατήρησης της δημοκρατίας. 

"Αντιλαμβανόμαστε ότι ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί τα δρώμενα της Τουρκίας και αυτό για εμάς είναι σημαντικό. Πλέον θα έχει την Τουρκία πλέον στην ημερήσια διάταξή του, αφού η Τουρκία είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες της περιοχής. Είχε προβεί σε  ξεκάθαρες αξιολογήσεις για την 15η Ιουλίου, σε αντίθεση με άλλα κράτη της ΕΕ, πολιτικούς και ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν όσα συνέβησαν στην Τουρκία. Όπως για παράδειγμα η στάση που κράτησαν απέναντι στα γεγονότα με τους βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Ελπίζω όλη αυτή την εικόνα ο Τραμπ να την μελετήσει σωστά και να αναπτύξει μια πολιτική στην περιοχή αντιλαμβανόμενος την στρατηγική σημασία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ", είπε ο ίδιος. 
Κλείσιμο

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν μίλησαν τηλεφωνικά μεταξύ τους είπε ότι ο Ταγιπ Ερντογάν θα μιλήσει σήμερα με τον Ντόναλντ Τραμπ και για αυτό έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης