Γαλλία: Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά κοιμούνται στο χώμα στο Καλαί

Γαλλία: Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά κοιμούνται στο χώμα στο Καλαί

Εικόνες ντροπής από τον καταυλισμό που εκκενώθηκε και παραδόθηκε στις φλόγες - Καμία πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι και συλλήψεις καταγγέλουν οργανώσεις

Γαλλία: Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά κοιμούνται στο χώμα στο Καλαί
Μεγάλο θέμα για το τι μέλλει γενέσθαι με εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά μετά την εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί, έχει δημιουργηθεί στη Γαλλία. Σύμφωνα με καταγγελίες μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που βοήθησαν στην εκκαθάριση του άτυπου καταυλισμού από τις γαλλικές αρχές, πολλά παιδιά έχουν συλληφθεί δίχως να τους δοθούν εξηγήσεις, ενώ μόλις το 25% μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να συναντήσουν τους συγγενείς τους.

Από τα περίπου 1.500 ασυνόδευτα παιδιά, μόλις τα 234 μετακινήθηκαν στη Βρετανία. Για τα υπόλοιπα είχε προβλεφθεί να παραμείνουν για λίγα 24ωρα στον άτυπο καταυλισμό, έως ότου αποφασιστεί η τύχη τους. Αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο, καταγγέλλουν τη συμπεριφορά των γαλλικών αρχών και κάνουν λόγο για βιαιοπραγίες και για συλλήψεις δίχως κατηγορία.



Η οργάνωση Save the Children εξέφρασε και επισήμως τις ανησυχίες της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για τη συμπεριφορά που επιδεικνύει η αστυνομία. Ο καταυλισμός και οι όποιες υποτυπώδεις εγκαταστάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες από τους πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για το που θα μεταφερθούν τα εκατοντάδες αυτά ασυνόδευτα παιδιά και βέβαια, για το πως θα διαβιώσουν ενόψει και του χειμώνα που έρχεται.
Κλείσιμο



Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλος αριθμός παιδιών κοιμούνται στο χώμα, δίχως προφύλαξη, το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να αντιμετωπίσουν το κρύο της νύχτας. Οι άθλιες αυτές εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του πλανήτη και ήδη πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το σχέδιο των γαλλικών αρχών, οι οποίες δεν έχουν προβλέψει την επόμενη μέρα για εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά, διαφόρων ηλικιών.

Εικόνες από την επιχείρηση εκκένωσης στη «ζούγκλα» του Καλαί


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης