Twitter: Σοβαρά οικονομικά προβλήματα και απολύσεις στον ορίζοντα της εταιρείας

Twitter: Σοβαρά οικονομικά προβλήματα και απολύσεις στον ορίζοντα της εταιρείας

Χρήστες και έσοδα μειώνονται την ώρα που άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Snapchat συνεχίζουν να «ανθίζουν» οικονομικά

Twitter: Σοβαρά οικονομικά προβλήματα και απολύσεις στον ορίζοντα της εταιρείας
Χωρίς καμία έγγραφη συμφωνία που να εξασφαλίζει το οικονομικό μέλλον της και άρα την ύπαρξή της, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Twitter Inc., σκέφτεται την απόλυση του 8% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή την απόλυση 300 ατόμων, μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Κλείσιμο


Το Bloomberg αναφέρει ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει πριν η Twitter δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του εννιαμήνου.

Ο συνιδρυτής και νυν διευθύνων σύμβουλος, Jack Dorsey, είχε προχωρήσει σε απολύσεις και πριν έναν χρόνο, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κόστη και να κάνει μια επανεκκίνηση της εταιρίας.



Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρήστες και έσοδα μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο και μάλιστα την ώρα που άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Snapchat συνεχίζουν να «ανθίζουν» οικονομικά.

Βλέποντας τους ανταγωνιστές να εξελίσσονται και να προοδεύουν, το Twitter μένει άπραγο, αφού καμία δραματική και αισθητή αλλαγή στο λογισμικό του Twitter δεν έχει σημειωθεί, που θα το κάνει πιο φιλικό και πρακτικό προς τον χρήστη.



Πρόσφατα η εταιρεία προσέλαβε τραπεζίτες για να αναζητήσουν τυχόν αγοραστές της εταιρίας. Ωστόσο, το σενάριο εξαγοράς από πολυεθνική είναι από έωλο μέχρι και ανύπαρκτο, καθώς εταιρίες όπως η Salesforce και η Walt Disney Co. δεν είπαν το πολυπόθητο «ναι», εξέλιξη που η Twitter απέφυγε να σχολιάσει. Χωρίς κάποιον «μνηστήρα», ο δρόμος προς τις απολύσεις μοιάζει μονόδρομος...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης