Γαλλία: Διαστάσεις παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών

Γαλλία: Διαστάσεις παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών

Από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δεχθεί τα συνδικάτα των αστυνομικών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Γαλλία: Διαστάσεις παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών
Εκατοντάδες αστυνομικοί βγήκαν και χθες τη νύκτα στους δρόμους στο Παρίσι, αλλά και στη Μασσαλία, τη Λυών και την Τουλούζη, για να δηλώσουν την οργή τους, συνεχίζοντας για τέταρτη συνεχή νύκτα τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκπληρώνουν την αποστολή τους, δώδεκα ημέρες μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά δύο περιπολικών που άφησε δύο συναδέλφους τους βαριά τραυματισμένους.

Από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δεχθεί τα συνδικάτα των αστυνομικών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Χθες, οι συγκεντρωμένοι στο Τροκαντερό, απέναντι από τον πύργο του Άιφελ, ήταν περίπου 500. Εκαναν πορεία προς τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών πριν τους σταματήσουν οι χωροφύλακες.

Με πολιτική περιβολή οι περισσότεροι, πολλοί με φουλάρια που τους έκρυβαν μέρος του προσώπου, τραγούδησαν πολλές φορές τη «Μασσαλιώτιδα» και φώναξαν συνθήματα όπως «Καζνέβ, παραιτήσου», «Φαλκόν, παραιτήσου», αναφερόμενοι στον υπουργό Εσωτερικών και τον γενικό διοικητή της γαλλικής αστυνομίας αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης