Ο Χίτλερ ήταν ναρκομανής και αυτοκτόνησε λόγω στερητικού συνδρόμου, ισχυρίζεται συγγραφέας

Ο Χίτλερ ήταν ναρκομανής και αυτοκτόνησε λόγω στερητικού συνδρόμου, ισχυρίζεται συγγραφέας

Στη συστηματική χρήση οπιοειδών αποδίδει το νέο μπεστ σέλερ τα στρατηγικά λάθη που πραγματοποίησε ο ηγέτης των Ναζί κατά τα τελευταία στάδια του πολέμου και τα οποία οδήγησαν στην συντριπτική του ήττα

Ο Χίτλερ ήταν ναρκομανής και αυτοκτόνησε λόγω στερητικού συνδρόμου, ισχυρίζεται συγγραφέας
Στη συστηματική χρήση οπιοειδών αποδίδει ένα νέο μπεστ σέλερ τα στρατηγικά λάθη που πραγματοποίησε ο Αδόλφος Χίτλερ κατά τα τελευταία στάδια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τα οποία οδήγησαν στην συντριπτική ήττα των Γερμανών.

Στο τελευταίο πόνημα του, ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας Norman Ohler ισχυρίζεται πώς ο ηγέτης των Ναζί ανέπτυξε το 1944 έναν άκρως καταστροφικό εθισμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή κατάρρευση του σώματος και του μυαλού του.

Με τίτλο «Τα ναρκωτικά στη ναζιστική Γερμανία», το βιβλίο του Ohler αποκαλύπτει ότι η ουσία Eukodal (οξυκωδόνη) ήταν άκρως διαδεδομένη στα στρατεύματα του Χίτλερ, με τον ίδιο τον επικεφαλής των Ναζιστών να έχει μάλιστα εθιστεί στη χρήση της. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο ναζιστής ηγέτης άρχισε να λαμβάνει Eukodal μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα  δολοφονίας εναντίον του το 1944.

Κλείσιμο
Έχοντας γλιτώσει παρατρίχα τη ζωή του, μετά από τοποθέτηση βόμβας στο ίδιο του το γραφείο, ο Χίτλερ - πάντα σύμφωνα με τον Ohler - μετατράπηκε σε νευρικός ράκος. Αυτό ήταν το σημείο καμπής για τον ίδιο τον Γερμανό ηγέτη και τα ναζιστικά στρατεύματα, τα οποία άρχισαν να υφίσταται μεγάλες ήττες, λόγω των λανθασμένων αποφάσεων του ναρκομανή επικεφαλής τους.

Μάλιστα, ο κ. Ohler αποδίδει και την απόφαση του Χίτλερ να αυτοκτονήσει στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να βρει τη δόση του, καθώς μετά από τη Μάχη του Βερολίνου τα φαρμακεία της πόλης είχαν αδειάσει.Ο γιατρός του, αναφέρει το βιβλίο, έστειλε άνδρες με μοτοσικλέτες να βρουν την ουσία που είχε ανάγκη ο Χίτλερ, ωστόσο όταν εκείνοι γύρισαν με άδεια χέρια εκείνος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, τρελαμένος από την απελπισία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης