Σύρος πρόσφυγας «έσωσε» τον γάμο νύφης στον Καναδά

Σύρος πρόσφυγας «έσωσε» τον γάμο νύφης στον Καναδά

Ο Halil Dudu είχε φθάσει στο Οντάριο μόλις πριν τέσσερις ημέρες με την οικογένειά του - Πώς του δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσει ώστε να μην «καταστραφεί» ένας γάμος

Σύρος πρόσφυγας «έσωσε» τον γάμο νύφης στον Καναδά
Η βοήθεια που έδωσε ο Σύρος πρόσφυγας Halil Dudu σε μια νύφη στο Οντάριο του Καναδά εξελίχθηκε σε μια συγκινητική ιστορία. Ο πρόσφυγας έφθασε στον Καναδά μαζί με την σύζυγό και τα τρία παιδιά του πριν μερικές ημέρες, αφού επί τρία χρόνια η οικογένεια περίμενε υπομονετικά στην Τουρκία να βρεθεί κάποια χώρα που θα της χορηγήσει άσυλο.

Ο Σύρος πρόσφυγας ζούσε στο Χαλέπι, όπου επί 28 χρόνια ήταν ράφτης. Όταν οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το μαγαζί του, ο άνδρας μαζί με τους δικούς του έφυγε από την χώρα του. Στον Καναδά η οικογένεια, στην οποία κανείς δεν μιλά αγγλικά, βρήκε φιλοξενία από τον επιχειρηματία David Hobson, ο οποίος μετέτρεψε το γκαράζ του σπιτιού του σε κατοικία για χάρη της.

Κλείσιμο
Την περασμένη Κυριακή η Jo Du, που μένει σε διπλανή κατοικία, παντρευόταν, την στιγμή που φορούσε το νυφικό της το φερμουάρ ξηλώθηκε και κανείς δεν μπορούσε να το φτιάξει. Καθώς επικράτησε πανικός και η νύφη νόμιζε ότι καταστρεφόταν η ωραιότερη μέρα της ζωής της, μία από τις παρανύμφους πήγε στο γκαράζ του διπλανού σπιτιού για να ρωτήσει μήπως υπάρχουν εργαλεία ραπτικής.



Προς μεγάλη έκπληξη όλων, μέσα σε λίγα λεπτά κατέφθασε ο Σύρος ράφτης μαζί με τα απαραίτητα μέσα και πολύ σύντομα διόρθωσε το πρόβλημα. Η φωτογράφος Lindsay Coulter, που ήταν παρούσα καθώς θα φωτογράφιζε τον γάμο, απαθανάτισε τις στιγμές και ανάρτησε τις φωτογραφίες στο facebook.

Μέσα σε λίγες ώρες οι φωτογραφίες είχαν αποσπάσει 22.000 likes και πολλά θετικά σχόλια για τον Σύρο πρόσφυγα ενώ η ιστορία έγινε θέμα και στον ξένο Τύπο. Ο Halil Dudu μίλησε στο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV News και με την βοήθεια μεταφραστή δήλωσε: «Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος και χαρούμενος. Μου αρέσει να βοηθώ τους Καναδούς μέσα από την καρδιά μου».

Από τον Νοέμβριο του 2015 έχουν φθάσει στον Καναδά 30.862 Σύροι πρόσφυγες ενώ ο επιχειρηματίας Jim Estill, από το Οντάριο, έχει διαθέσει το ποσόν των 1,5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, προκειμένου να βοηθήσει 50 οικογένειες από αυτούς να τακτοποιηθούν στην πόλη Γκελφ, στο νοτιοδυτικό Οντάριο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης