ΗΠΑ: Η Γερουσία απέρριψε πανηγυρικά το «βέτο» του Ομπάμα

ΗΠΑ: Η Γερουσία απέρριψε πανηγυρικά το «βέτο» του Ομπάμα

Επίδειξη δύναμης από τους γερουσιαστές, οι οποίοι καταψήφισαν το «βέτο» του προέδρου, αναφορικά με το νόμο που παρέχει το δικαίωμα στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου να αξιώσουν αποζημίωση από τη Σαουδική Αραβία

ΗΠΑ: Η Γερουσία απέρριψε πανηγυρικά το «βέτο» του Ομπάμα
Στη συντριπτική απόρριψη του «βέτο» που έθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο νόμο που δίνει το δικαίωμα στους συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, αξιώνοντας αποζημίωση από την αραβική χώρα.

Οι γερουσιαστές απέρριψαν με ψήφους 348-77 το νόμο που πρότεινε ο Μπαράκ Ομπάμα, μέσω του οποίου θα δινόταν η δυνατότητα στον Αμερικανό πρόεδρο να καταθέσει βέτο εναντίον της απόφασης. Είναι η πρώτη φορά που απορρίπτεται βέτο του Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της 8ετίας του.

Σύμφωνα με το νόμο, χρειάζονταν τα δύο τρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για να επικυρωθεί η απόφαση. Όπως αποδείχθηκε, η συντριπτική πλειοψηφία υποστήριξε το κίνημα «Δικαιοσύνη εναντίον των χορηγών τρομοκρατικών ενεργειών», με συνέπεια να απορριφθεί η πρόταση του νόμου που άνοιγε την πόρτα στο βέτο για τον Μπαράκ Ομπάμα.

Είναι η πρώτη απόρριψη βέτο για τον Αμερικανό πρόεδρο κατά την 8ετή θητεία του στον Λευκό Οίκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης