Ιταλία: 26χρονος Πακιστανός σχεδίαζε να επιτεθεί στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο

Ιταλία: 26χρονος Πακιστανός σχεδίαζε να επιτεθεί στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο

Ο Αφτάμπ Φαρούκ απελάθηκε καθώς κρίθηκε επικίνδυνος - Είχε ορκιστεί πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι 

Ιταλία: 26χρονος Πακιστανός σχεδίαζε να επιτεθεί στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο
Μπορεί για τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα κρίκετ να ήταν ένα «καλό παιδί» και εξαιρετικός αθλητής, όμως, στην πραγματικότητα ο 26χρονος Αφτάμπ Φαρούκ από το Πακιστάν ήταν ένας επίδοξος τρομοκράτης.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Φαρούκ, ο οποίος απελάθηκε από την Ιταλία προ ημερών με εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, καθώς κρίθηκε επικίνδυνος, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, Οριο αλ Σέριο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Φαρούκ, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τον τελευταίο χρόνο, ήθελε να εκδικηθεί για τους νεκρούς μουσουλμάνους και σκόπευε να πλήξει στρατιώτες, αλλά και να τρομοκρατήσει τον κόσμο.

Κλείσιμο
Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν, μάλιστα, πως ο νεαρός είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και δη στον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, λέγοντας: «Ορκίζομαι πίστη στον αλ Μπαγκντάντι, θέλω να σκοτώσω ενώπιόν του, να υπερασπιστώ το Κοράνι
».

Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες του, μάλιστα, αποκαλύφθηκε το σχέδιό του για το «χτύπημα» στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο.

«Αν θέλεις να επιτεθείς σε ένα αεροπλάνο δεν είναι δύσκολο. Κοίτα, είναι μόνο ένα καλώδιο. Πρέπει να προκαλέσουμε καταστροφή γιατί σκοτώνουν τους μουσουλμάνους. Εμείς δεν είμαστε καλοί αν δεν κάνουμε τίποτε», φέρεται να είπε ο Φαρούκ σε ένα φίλο του.

Ο 26χρονος, όμως, λέγεται πως είχε προσπαθήσει να ριζοσπαστικοποιήσει και τη σύζυγό του, από την οποία απαιτούσε να φοράει μπούρκα.

«Θα σε μάθω να οδηγείς ώστε να βοηθήσεις τους μουτζαχεντίν, να πας να σκοτώσεις τους σιίτες. Και αν δεν είναι δυνατόν, να σκοτώσεις τους στρατιώτες», φέρεται να είπε στη γυναίκα, η οποία τον υπερασπίστηκε στην ιταλική αστυνομία.

«Δεν είναι όπως νομίζετε. Δεν είναι τρομοκράτης», λέγεται πως τόνισε στους αστυνομικούς η σύζυγός του.

Όμως, σύμφωνα με τις συνομιλίες που έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιες αρχές προκύπτει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που επιχειρεί να παρουσιάσει η γυναίκα.

«Είμαι έτοιμος να πολεμήσω. Να αφήσω τους συγγενείς μου και να φύγω», είχε πει σε φιλικό του πρόσωπο σε μία ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία. 

Παρ’όλα αυτά, ο προπονητής του, ο πρόεδρος της ομάδας κρίκετ, της οποίας ήταν αρχηγός για δύο χρόνια, δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι ο 26χρονος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ετοίμαζε «χτύπημα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης