Ο ιός Ζίκα κόβει και το... σεξ στους Βρετανούς τουρίστες στη Φλόριντα

Ο ιός Ζίκα κόβει και το... σεξ στους Βρετανούς τουρίστες στη Φλόριντα

Οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση καλώντας πενήντα χιλιάδες τουρίστες από τη Βρετανία να μην κάνουν σεξ κι όταν δεν μπορούν να... κρατηθούν, να χρησιμοποιούν πάντα προφυλακτικό

Ο ιός Ζίκα κόβει και το... σεξ στους Βρετανούς τουρίστες στη Φλόριντα
Αποχή από το σεξ συστήνουν οι βρετανικές αρχές στους Βρετανούς τουρίστες που επισκέπτονται τη Φλόριντα των ΗΠΑ που έχει πληγεί από τον ιό Zίκα.

Οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση καλώντας πενήντα χιλιάδες τουρίστες από τη Βρετανία να μην κάνουν σεξ κι όταν δεν μπορούν να... κρατηθούν, να χρησιμοποιούν πάντα προφυλακτικό, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας προειδοποιούν επίσης τις έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν να επισκέπτονται την πληγείσα περιοχή για προληπτικούς λόγους.   Για τους περισσότερους Βρετανούς τουρίστες, η παρουσία του ιού Ζίκα σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγουν το σεξ χωρίς προφυλακτικό  ακόμη κι αν ο σύντροφός τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας ή δεν τίθεται θέμα εγκυμοσύνης στο μέλλον.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες προτείνουν οι άνδρες που επιστρέφουν από μία περιοχή η οποία έχει μολυνθεί με τον ιό Ζίκα και εμφανίζουν οι ίδιοι ύποπτα συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, να απέχουν από το σεξ χωρίς προστασία τουλάχιστον για διάστημα έξι μηνών προκειμένου να αποφύγουν την μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, τέσσερις άνθρωποι στο Μαϊάμι πιθανότατα μολύνθηκαν από τον Ζίκα μέσω τσιμπήματος κουνουπιών, αποδεικνύοντας ότι ο ιός κυκλοφορεί στο ηπειρωτικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης