Βίντεο: Συγκεντρώσεις οπαδών του Ερντογάν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Βίντεο: Συγκεντρώσεις οπαδών του Ερντογάν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Η ατμόσφαιρα ήταν ενθουσιώδης στη συνοικία Κισικλί, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης

Βίντεο: Συγκεντρώσεις οπαδών του Ερντογάν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη
Χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα έπειτα από το νέο κάλεσμα του προέδρου της Τουρκίας, θέλοντας να βροντοφωνάξουν την υποστήριξή τους στον επικεφαλής του τουρκικού κράτους, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στρατιωτικών.

Η ατμόσφαιρα ήταν ενθουσιώδης στη συνοικία Κισικλί, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ και στην Άγκυρα, υποστηρικτές του Ερντογάν κατέκλυσαν την περιοχή μπροστά από την Εθνοσυνέλευση, αν και λιγότεροι σε αριθμό σε σύγκριση με το πλήθος στην Κωνσταντινούπολη.

Κλείσιμο
Κατά μήκος του εμπορικού πεζόδρομου Ιστικλάλ, χιλιάδες κόσμου ξεκίνησαν μια μεγαλειώδη πορεία κρατώντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος). Επικεφαλής της πορείας ήταν νεαροί άνδρες που κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου κι ακολουθούσαν οικογένειες με μικρά παιδιά.


Βίντεο από την Ταξίμ



Κατόπιν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία όπου υπό τον ήχο σφυριγμάτων και επευφημιών, και μαζί με άλλους διαδηλωτές που βρίσκονται από νωρίς εκεί, ξεχύθηκαν έως το κεντρικό μνημείο της πλατείας.

«Είμαι χαρούμενος, αγαπώ την Τουρκία», είπε χαμογελώντας ο μικρός Αχμέτ, μόλις 7 ετών. «Σήμερα γιορτάζουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία, γιορτάζουμε την Τουρκία» επισήμανε η 18χρονη Φατμά.

Φωτογραφία από την πλατεία Ταξίμ


Το Σάββατο τόσο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ όσο και Τούρκος Το Σάββατο τόσο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ όσο και Τούρκος πρόεδρος, κάλεσαν τους Τούρκους να παραμείνουν στους δρόμους και να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις καθ' όλη της διάρκειας της εβδομάδας γιατί «τίποτα δεν έχει προς το παρόν λήξει».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «το σημερινό διακύβευμα είναι ότι από την πρώτη στιγμή ως έθνος υπήρξε κινητοποίηση όλων των πολιτών του λαού» και στο σημείο αυτό κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα.

Εικόνα από την Άγκυρα



«Δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε, θα πρέπει να επιδείξουμε την ενότητα αυτή όλη την εβδομάδα, κάθε μέρα, θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις διαδηλώσεις και να αποτελών προτεραιότητα μας και με τη θέληση του Θεού θα συνεχίσουμε το έργο μας και οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι στο πλευρό μας» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η προσπάθεια κάποιων ατόμων να διχάσουν τη χώρα, συνεχίζεται στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης