Ισπανία: Μπροστά στα μάτια της συζύγου του σκοτώθηκε ο ταυρομάχος

Ισπανία: Μπροστά στα μάτια της συζύγου του σκοτώθηκε ο ταυρομάχος

Το τελευταίο μήνυμα του Βίκτορ Μπάριο στο Twitter - Τα συλλυπητήρια του Ραχόι - Τα μηνύματα πολιτών που ζητούν τον τερματισμό των ταυρομαχιών 

Ισπανία: Μπροστά στα μάτια της συζύγου του σκοτώθηκε ο ταυρομάχος
Με ένα μήνυμα στο Twitter ευχαρίστησε όλους όσους της συμπαραστέκονται μετά το θάνατο του συζύγου της από τον ταύρο Λορένθο...

Ο λόγος για την Ρακέλ Σανθ, σύζυγο του 29χρονου «ματαδόρ» Βίκτορ Μπάριο, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν ο ταύρος τον εμβόλισε στο θώρακα κατά τη διάρκεια ταυρομαχιών στην πόλη Τερουέλ.

Κλείσιμο
«Σας ευχαριστώ όλους. Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Δεν έχω λόγια. Η ζωή μου χάθηκε. Δεν έχω δύναμη, όμως, σας ευχαριστώ
», έγραψε η Σανθ, η οποία είναι δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι στην Σεπούλβεδα.

Η 32χρονη Ρακέλ Σανθ προ ημερών είχε προωθήσει την μοιραία ταυρομαχία μέσω αναρτήσεών της στο Διαδίκτυο, ενώ ήταν μία από τους αυτόπτες μάρτυρες του θανάτου του συζύγου της.

«Έχετε σχέδια για το ερχόμενο Σάββατο, 9 Ιουλίου; Ελάτε στο Τερουέλ. Το ετήσιο φεστιβάλ τους είναι πολύ γνωστό και συναγωνίζεται με το Σαν Φερμίν (φεστιβάλ ταυρομαχιών στην Παμπλόνα). Και πάνω από όλα συμμετέχει και ο Βίκτορ Μπάριο», έγραψε η Σανθ χωρίς φυσικά να φαντάζεται ότι η 9η Ιουλίου θα έμενε για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της.



Συγκλονίζει, όμως, και η τελευταία ανάρτηση του ίδιου του ταυρομάχου στο Twitter, ο οποίος είχε γράψει στις 4 Ιουλίου: «Με το μυαλό στο Τερουέλ».

Η Σανθ, η οποία παντρεύτηκε με τον Μπάριο το 2014, ήταν υποψήφια δήμαρχος της Σεπούλβεδα, ενώ είχε διατελέσει αντιδήμαρχος.

Το δημαρχείο της περιοχής εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό σε μήνυμα στην επίσημη ιστοσελίδα του, στο οποίο ανέφερε: «Το δημαρχείο της Σεπούλβεδα και το προσωπικό του εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του ταυρομάχου και κατοίκου της πόλης, Βίκτορ Μπάριο. Η Σεπούλβεδα θα σε θυμάται για πάντα».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε, όμως, και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία έγραφε: «Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του Βίκτορ Μπάριο, τον ταυρομάχο που πέθανε σήμερα στο Τερουέλ. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».



Ο Μπάριο παρά την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο, εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα με την γιατρό Ανα Κριστίνα Ουτρίγιας να δηλώνει ότι «δεν υπήρχε τίποτα να κάνουμε».

Όπως είπε η γιατρός, ο ταύρος εμβόλισε το θώρακα και την θωρακική αορτή, ενώ «άγγιξε» και την καρδιά. 



Όλα αυτά, ενώ δεκάδες είναι τα σχόλια θλίψης των χρηστών του Διαδικτύου για τον πρώτο «ματαδόρ» που χάνει τη ζωή του εδώ και τριάντα χρόνια, αλλά εξίσου πολλά είναι και εκείνα χρηστών που εκφράζουν ακόμα και την... ικανοποίησή τους για το θάνατο του Μπάριο.

«Προφανώς δεν είχε ακούσει αυτό που λένε: “Τα βάζεις με τον ταύρο, θα πάρεις τα κέρατά του”. Καμία συμπόνοια. Σε ευχαριστώ κάρμα», είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μηνύματα στο Διαδίκτυο που κάνουν λόγο για εκδίκηση των ταύρων, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους άδικα στο πλαίσιο των ταυρομαχιών, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις φιλοζωικών οργανώσεων να σταματήσει η αιματοχυσία. 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης