Αυτή είναι η γυναίκα που απειλούσε να δολοφονήσει τον Στίβεν Χόκινγκ

Αυτή είναι η γυναίκα που απειλούσε να δολοφονήσει τον Στίβεν Χόκινγκ

Η 37χρονη Αμερικανίδα είδε για πρώτη φορά τον 74χρονο Βρετανό επιστήμονα πριν ένα χρόνο στην Σουηδία - Ποιο ήταν το σχέδιό της και τι δήλωσε η ίδια για τις προθέσεις της

Αυτή είναι η γυναίκα που απειλούσε να δολοφονήσει τον Στίβεν Χόκινγκ
Συνελήφθη στην Τενερίφη την περασμένη Παρασκευή η Αμερικανίδα Jenny Contonio, 37 ετών, η οποία όπως κατήγγειλε η κόρη του Βρετανού επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, απειλούσε να δολοφονήσει τον επιστήμονα.

Στην 37χρονη, που ζει μόνιμα στην Νορβηγία, επεβλήθη ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και περιοριστικά μέτρα να μην πλησιάζει τον Χόκινγκ σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων καθώς και να μην προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.
Κλείσιμο

Η ίδια, μετά την σύλληψή της, δήλωσε πως είδε για πρώτη φορά τον Βρετανό επιστήμονα πριν ένα χρόνο στην Σουηδία και αποφάσισε να τον συναντήσει από κοντά στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Τενερίφης.



Η 37χρονη Αμερικανίδα ανέφερε στην αστυνομία πως δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στον επιστήμονα και είπε: «Είμαι μόνη και τον αγαπώ». Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι ο μόνος σκοπός της ήταν να γοητεύσει τον Στίβεν Χόκινγκ και γι' αυτό επέλεξε να μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο με τον 74χρονο επιστήμονα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στην Τενερίφη από την κόρη του Στίβεν Χόκινγκ, Λούσι, η οποία κατήγγειλε πως η Contonio έστελνε απειλητικά μηνύματα στους λογαριασμούς του πατέρα της στα social media καθώς και emails στα οποία έγραφε: «Είμαι δίπλα σου και μπορώ να σε σκοτώσω».



Κατά την έρευνα της αστυνομίας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η Contonio βρέθηκε ένας χάρτης που είχε σχεδιάσει η ίδια και περιελάμβανε τις διαδρομές που θα ακολουθούσε ο Στίβεν Χόκινγκ στην Τενερίφη.

Η 37χρονη Αμερικανίδα έγραψε μετά την σύλληψή της σε blog ότι είχε πάθος με τα emails, αλλά δεν απείλησε ποτέ τον καθηγητή και τόνισε ότι έχει χρησιμοποιηθεί σαν «αποδιοπομπαίος τράγος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης