Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συγκέντρωση των υποστηρικτών του Remain

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συγκέντρωση των υποστηρικτών του Remain

Ωστόσο χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που επιμένουν πως θα την πραγματοποιήσουν στην πλατεία Τραφάλγκαρ - Στο κάλεσμα είχαν απαντήσει περισσότεροι από 50.000 πολίτες

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συγκέντρωση των υποστηρικτών του Remain
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή στην πρωτοβουλία των υποστηρικτών της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ακουστεί η φωνή τους σε όσους ψήφισαν υπέρ του Brexit.

Έτσι, με ομάδα στο Facebook που φέρει τίτλο #LondonStays οι Βρετανοί πολίτες δήλωσαν μαζικά το «παρών» δίνοντας ραντεβού στην πλατεία Τραφάλγκαρ για σήμερα Τρίτη στις πέντε το απόγευμα (τοπική ώρα).

Εντούτοις, προς έκπληξή τους οι ενδιαφερόμενοι συνειδητοποίησαν ότι η διοργανώτρια Τζέσικα Ρότζερς ακύρωσε με νέα ανάρτησή της την συγκέντρωση επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Η Ρότζερς από το Χάγκερσον του ανατολικού Λονδίνου, αρχικά μετονόμασε την ομάδα σε «Stand Together», αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσε πως η συγκέντρωση αναβάλλεται, αναφέροντας στο μήνυμά της πως δεν περίμενε ότι η ιδέα που ξεκίνησε με μόλις 20 φίλους της κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 50.000 υποστηρικτές.
Κλείσιμο

«Προσπαθήσαμε να διαβεβαιώσουμε ότι αυτό θα προχωρούσε. Ωστόσο, τεχνικά δεν είναι δυνατό να διασφαλίσουμε μία ασφαλή εκδήλωση», εξήγησε η Ρότζερς, επισημαίνοντας πως στην πλατεία Τραφάλγκαρ μπορεί να συγκεντρωθούν μέχρι 10.000 άνθρωποι με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Δεδομένων των παραγόντων αυτών, λοιπόν, «με βαριά καρδιά, είναι πολύ επικίνδυνο για τους συμμετέχοντες να προχωρήσουμε».

Η Ρότζερς καταλήγοντας εκφράζει την ελπίδα να διοργανωθεί η εκδήλωση στο άμεσο μέλλον σε άλλη τοποθεσία και καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το hashtag ‪#‎StandTogether για να συνεχιστεί η «συζήτηση».



Παρ΄όλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιδρώντας υποστηρίζουν ότι θα συγκεντρωθούν στην καρδιά του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφο υπέρ του Brexit. 

Ένας νεαρός, μάλιστα, δημιούργησε δεύτερη σελίδα στο Facebook με όνομα «London STILL stays» ζητώντας από τους υποστηρικτές της πρώτης καμπάνιας να παραβλέψουν την ακύρωση και να μεταβούν στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Ο διοργανωτής του «London STILL stays», Σκοτ Σκοτ, σε μήνυμά του αναφέρεται στην Ρότζερς χωρίς να την κατονομάζει και λέει: «Είναι λυπηρό να βλέπεις τον αρχικό διοργανωτή να το ακυρώνει, αντί απλώς να αλλάξει τοποθεσία. Θα είμαστε εκεί (πλατεία Τραφάλγκαρ 17.00-19.00 τοπική ώρα) ανεξαρτήτως αν αλλάξει όνομα ή αν ακυρωθεί. Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε την εκδήλωση και καλείτε τους φίλους σας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης