«Mπλοκάροντας το Brexit»: Ποιοι κάνουν εκστρατεία για το Bremain

«Mπλοκάροντας το Brexit»: Ποιοι κάνουν εκστρατεία για το Bremain

Υψηλόβαθμα στελέχη της βρετανικής πολιτικής σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Τόνι Μπλερ και η Νίκολα Στέρτζεον, προσπαθούν να φρενάρουν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

«Mπλοκάροντας το Brexit»: Ποιοι κάνουν εκστρατεία για το Bremain
"Mπλοκάροντας το Brexit" είναι η εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει υψηλόβαθμα στελέχη της βρετανικής πολιτικής σκηνής (και όχι μόνο) αλλά και ένθερμοι υποστηρικτές του "Remain".  Ο Τόνι Μπλερ, η Νίκολα Στέρτζεον και ο Πέτερ Αλτμάιερ προσπαθούν να φρενάρουν την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ ζητά ξεκάθαρα την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος, η πρωθυπουργός της Σκωτίας , Νίκολα Στέρτζεον επισημαίνει πως οι Σκωτσέζοι θέλουν να παραμείνουν στους κόλπους της Ε.Ε κρατώντας σαφείς αποστάσεις από το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου ενώ ο Πέτερ Αλτμάιερ, προσωπάρχης της Μέρκελ, δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στο Λονδίνο, υποστηρίζοντας τι, οι Βρετανοί πολιτικοί θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να ξανασκεφθούν τις συνέπειες της αποχώρησης από την Ε.Ε. 

Ο φιλοευρωπαίος λόρδος  Μάικλ Χέσελταιν από το κόμμα των Εργατικών εξήρε την ανάγκη διεξαγωγής νέων βουλευτικών εκλογών προτού η χώρα αποχωρήσει από την Ευρώπη: 

'Τα πάντα δείχνουν ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη".

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τιμ Φάρον κάλεσε τους Βρετανούς να μην το βάλουν κάτω και τους υποσχέθηκε να φέρει τη Βρετανία πίσω στην Ευρώπη . Αλλά και ο βουλευτής των Εργατικών, Ντέιβιντ Λάμι, ζήτησε από το βρετανικό κοινοβούλιο να σταματήσει την "τρέλα". Έγραψε στο Twitter: 
Κλείσιμο

"Ξυπνήστε, Δεν θα πρέπει να το κάνουμε (το Brexit)".  

Υπόγειες διαδικασίες στο κόμμα των Συντηρητικών για την εκλογή νέου ηγέτη- Ανταρσία στους Εργατικούς 

Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκστρατεία "Mπλοκάροντας το Brexit", στο Συντηρητικό Κόμμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει υπόγειες διαδικασίες για την επιλογή νέου ηγέτη, με τους Ντέιβιντ Κάμερον και Τζορτζ Όσμπορν να προωθούν την υποψηφιότητα της Τερέζα Μέι, υπουργού Εσωτερικών ως ανάχωμα στο πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος και πρώην δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την στήριξη του συνεταίρου του στην αντιευρωπαϊκή καμπάνια, Μάικλ Γκόουβ.

Στην απέναντι όχθη, το Εργατικό Κόμμα συγκλονίζεται από την μεγαλύτερη εσωκομματική κρίση των τελευταίων 30 ετών μετά την βροχή παραιτήσεων μελών του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου και τον ηγέτη του Τζέρεμι Κόρμπιν να έχει στυλώσει τα πόδια αρνούμενος να παραιτηθεί.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης