Αύξησε τη διαφορά από τον Τραμπ η Χίλαρι στις πέντε μονάδες

Αύξησε τη διαφορά από τον Τραμπ η Χίλαρι στις πέντε μονάδες

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους αυξήθηκε από τον περασμένο μήνα, όταν η Χίλαρι Κλίντον προηγείτο με 46% έναντι 43%

Αύξησε τη διαφορά από τον Τραμπ η Χίλαρι στις πέντε μονάδες
Η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, προηγείται με πέντε μονάδες επί του ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, αφού θα είναι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η υποψήφια για το κόμμα της, σύμφωνα με την τελευταία εθνική δημοσκόπηση των NBC News / Wall Street Journal.

Όπως έδειξε η έρευνα 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων υποστηρίζουν Κλίντον, έναντι του 41% που υποστηρίζουν τον Τραμπ, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο, από το 46% - 43% υπέρ της Κλίντον το Μάιο.

Όταν στην έρευνα συμπεριληφθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι, όπως φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον και ο υποψήφιος του κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν, η Κλίντον παίρνει την υποστήριξη από το 39% των ψηφοφόρων, ο Τραμπ παίρνει το 38%, ο Τζόνσον 10% και η Τζιλ Στάιν 6%.

Κλείσιμο


Η δημοσκόπηση NBC / WSJ - διεξήχθη 19 με 23 Ιουνίου - έρχεται αφότου η Κλίντον «έκλεισε» τον αριθμό των αντιπροσώπων που απαιτούνται για να γίνει υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά τα τραγικά γεγονότα της 12ης Ιουνίου στο Ορλάντο και μετά από μια δύσκολη τριών εβδομάδων εκστρατεία εναντίον του Τραμπ.

Παρά αυτά τα γεγονότα και τις αλλαγές, η μάχη Κλίντον-Τραμπ παραμένει με σχετικά μικρή διαφορά.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, έχει το πλεονέκτημα μεταξύ των λευκών (49% έναντι 37%), στους άνδρες (48 τοις εκατό έναντι 38%) και στους αναποφάσιστους (40% έναντι 30%).

Επιπλέον, η Κλίντον παίρνει τη συντριπτική υποστήριξη των Δημοκρατικών (85% έναντι 8%), και ο Τραμπ παίρνει παρόμοια - αν και ελαφρώς μικρότερη - υποστήριξη από τους ρεπουμπλικανούς (79% έναντι 9%).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης