Οι τζιχαντιστές τα έβαλαν τώρα με τις... δορυφορικές τηλεοράσεις

Οι τζιχαντιστές τα έβαλαν τώρα με τις... δορυφορικές τηλεοράσεις

Ζητούν από τους μουσουλμάνους να τις καταστρέψουν για να εμποδίσουν τα «εχθρικά» κανάλια «να ανατρέψουν τις πεποιθήσεις τους και να μολύνουν τα ήθη τους»

Οι τζιχαντιστές τα έβαλαν τώρα με τις... δορυφορικές τηλεοράσεις
Να καταστρέψουν τις δορυφορικές τηλεοράσεις τους για να εμποδίσουν τα «εχθρικά» κανάλια «να ανατρέψουν τις πεποιθήσεις τους και να μολύνουν τα ήθη τους» καλεί τους μουσουλμάνους το Ισλαμικό Κράτος.

Η οργάνωση έδωσε την νέα αυτή «εντολή», ενώ εντείνονται οι στρατιωτικές πιέσεις σε βάρος της, ιδίως στα προπύργιά της, τη Φαλούτζα στο Ιράκ και τη Ράκα στη Συρία.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram και το οποίο έχει γυριστεί στη Ράκα οι τζιχαντιστές λένε πως «οι εχθροί του Ισλάμ διεξάγουν έναν μιντιακό πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, που δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος από τη στρατιωτική εκστρατεία τους». Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν δια της βίας την εντολή τους στα εδάφη που ελέγχουν στη Συρία και το Ιράκ.

Στο βίντεο διαχωρίζονται επίσης τα θρησκευτικά κανάλια που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, ενώ προβάλλονται και τα λογότυπα του Al-Jazeera και του Orient TV -τηλεόραση που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση- καθώς και του αιγυπτιακού θρησκευτικού καναλιού al-Nas.

Στο τέλος του βίντεο υπάρχει μια σκηνή στην οποία άνθρωποι ποδοπατούν δορυφορικά πιάτα για να τα καταστρέψουν.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης