Γερμανία: Ιστορικό χαμηλό στην ανεργία

Γερμανία: Ιστορικό χαμηλό στην ανεργία

Στο 6% έπεσε το Μάιο το ποσοστό των άνεργων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης - Παραμένει «πρωταθλήτρια» η Ελλάδα, με 24,4% και ακολουθούν η Ισπανία με 20,1% και η Ιταλία με 11,7%

Γερμανία: Ιστορικό χαμηλό στην ανεργία
Στο χαμηλότερο ποσοστό από την ημέρα που ενώθηκαν η Δυτική με την Ανατολική, το 1990, έπεσε η ανεργία στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία. Φαίνεται πως η κρίση που έπληξε την Ευρώπη δεν είχε τις ίδιες συνέπειες για όλα τα κράτη, γεγονός που αποτυπώνεται στη σύγκριση μεταξύ των χωρών του Νότου και της Γερμανίας, η ανεργία στην οποία έπεσε από το 6,3% στο 6% το Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η σημερινή ενωμένη Γερμανία πλησιάζει το ποσοστό του 5,5% ανεργίας που είχε το Δυτικό κομμάτι της χώρας, πριν την ένωση, οπότε ο δείκτης εκτοξεύθηκε στο 8,4%.

Τα ποσοστά ανεργίας στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης είναι κατά πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης, η οποία «τρέχει» με ανεργία 8,7%, σύμφωνα με μετρήσεις του Απριλίου, πέφτοντας κατά 0,1% από το 8,8% του Μαρτίου και αρκετά χαμηλότερα σε σύγκριση με το 9,6% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα το 2015. Το 8,7% αποτελεί επίσης το χαμηλότερο όριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση
από τον Απρίλιο του 2009.

Από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφτά παραμένουν με διψήφιο αριθμό στα ποσοστά
Κλείσιμο
ανεργίας. Πρωταθλήτρια παραμένει η Ελλάδα, με 24,4%, παρ' ότι η... ανάπτυξη, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται προ των πυλών, ενώ τα «λουκέτα» μεγάλων επιχειρήσεων, με εκατοντάδες υπαλλήλους, «πέφτουν βροχή». Ακολουθεί η Ισπανία με 20,1% και η Ιταλία με 11,7%.

Στις δε νεαρές ηλικίες, από 15 έως 24 ετών, το ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε σε 18,8%, σαφώς μειωμένο σε σχέση με το 20,7%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης