«Συνεργασία» της Τουρκίας με το Μέτωπο Αλ Νούσρα καταγγέλλει το Κρεμλίνο

«Συνεργασία» της Τουρκίας με το Μέτωπο Αλ Νούσρα καταγγέλλει το Κρεμλίνο

Μετά τις κατηγορίες για συναλλαγές με το Ισλαμικό Κράτος, τώρα και το παρακλάδι της Αλ Κάιντα φέρεται να περνάει ελεύθερα τα τουρκο-συριακά σύνορα

«Συνεργασία» της Τουρκίας με το Μέτωπο Αλ Νούσρα καταγγέλλει το Κρεμλίνο
Τους τελευταίους μήνες η Μόσχα καταγγέλλει συνεργασία και παράνομες συναλλαγές μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους, τώρα, όμως, βάζει στο… παιχνίδι και το Μέτωπο της Αλ Νούσρα, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι επιτρέπει τη διέλευση φορτηγών με πυρομαχικά που προορίζονται στους τρομοκράτες της οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Σεργκέι Ρουντσκόι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι φορτηγά με όπλα περνούν από την Τουρκία στη Συρία σε καθημερινή βάση και έχουν προορισμό τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα.

Ο Ρουντσκόι τόνισε πως τα όπλα και τα πυρομαχικά καταφτάνουν στη Συρία «συνεχώς», επιτρέποντας στα μέλη της οργάνωσης να εξαπολύσουν επιθέσεις και να θέτουν εμπόδια στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Ο αντιστράτηγος επισήμανε πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι οι πιο σκληρές συγκρούσεις σημειώνοντας σε περιοχές που το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα είναι πιο δραστήρια.

«
Κλείσιμο
Όλοι το γνωρίζουν και οι Αμερικανοί εταίροι μας παραδέχονται ότι τα πιο σημαντικά σημεία που σημειώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, είναι τμήματα της συριακής δημοκρατίας που οι τρομοκράτες από την Αλ Νούσρα, οι οποίοι σχετίζονται με την Αλ Κάιντα, δρουν ανεξέλεγκτα», εξήγησε ο Ρουντσκόι, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης