Κίνα: Αγρότης «υιοθέτησε» αδέσποτο «κουτάβι» και ανακάλυψε ότι ήταν... αρκούδα!

Κίνα: Αγρότης «υιοθέτησε» αδέσποτο «κουτάβι» και ανακάλυψε ότι ήταν... αρκούδα!

Ένας αγρότης στην Κίνα βρήκε ένα αδέσποτο «κουτάβι» και το πήρε στο σπίτι του για να το μεγαλώσει, όταν πέρασαν μερικές εβδομάδες ο αγρότης ανακάλυψε ότι ο «σκύλος» που μεγάλωνε δεν είχε ουρά και είχε παράξενα για σκύλο πέλματα

Κίνα: Αγρότης «υιοθέτησε» αδέσποτο «κουτάβι» και ανακάλυψε ότι ήταν... αρκούδα!
Ένας ζωόφιλος αγρότης στην επαρχία Γιουνάν, στην νοτιοδυτική Κίνα, βρήκε στον δρόμο ένα αδέσποτο, πεινασμένο «κουτάβι» και το πήρε στο σπίτι του να το φροντίσει. Ο αγρότης νόμιζε ότι επρόκειτο για λυκόσκυλο της κινεζικής ράτσας Κουνμίγκ και αποφάσισε να μεγαλώσει το ζώο και να το χρησιμοποιήσει για φύλακα.

Μετά όμως από μερικές εβδομάδες ο αγρότης παρατήρησε ότι το ζώο δεν είχε ουρά και τα πέλματά του δεν έμοιαζαν με πέλματα σκύλου. Ο άντρας κάλεσε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Άγριας Ζωής, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι το «κουτάβι» ήταν μια ασιατική μαύρη αρκούδα, που μάλιστα έφερε στο στήθος το χαρακτηριστικό άσπρο μπάλωμα. Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες είναι ζώα επιθετικά και είδος υπό εξαφάνιση, που ζουν συνήθως στην βορειοανατολική Κίνα, στην Ρωσική Άπω Ανατολή, στα Ιμαλάια, στην Ινδία και στην Ταϊβάν.

Κλείσιμο


Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Άγριας Ζωής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μικρή αρκούδα ξέφυγε από παρακείμενο δάσος καθώς αποχωρίστηκε από την μητέρα της και συμπέραναν ότι ίσως λαθροκυνηγοί σκότωσαν την μητέρα - αρκούδα, επειδή οι πατούσες της μαύρης ασιατικής αρκούδας θεωρούνται στην χώρα «νόστιμος μεζές».

Το μικρό αρκουδάκι τοποθετήθηκε σε καταφύγιο άγριων ζώων μέχρι να μάθει να  επιβιώνει μόνο του για να αφεθεί ελεύθερο στην φύση. Στην Κίνα η εμπορία, η θανάτωση και η σύλληψη ζώων τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι και δέκα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης