Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης - Πάνω από 80 οι αγνοούμενοι μετανάστες

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης - Πάνω από 80 οι αγνοούμενοι μετανάστες

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς - 26 άτομα έχουν διασωθεί - Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχέραναν τη διάσωση των υπολοίπων

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης - Πάνω από 80 οι αγνοούμενοι μετανάστες
Πάνω από 84 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός φουσκωτού σκάφους στα ανοικτά της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), βασιζόμενος στις μαρτυρίες των 26 ανθρώπων που διασώθηκαν.

«Είκοσι έξι διασωθέντες μετανάστες στη Μεσόγειο έπειτα από ένα ναυάγιο: σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσε ο ΔΟΜ, 84 άνθρωποι αγνοούνται»,
έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φλάβιο ντι Τζάκομο, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Κλείσιμο

Σε σχετική του διευκρίνιση στον Τύπο, ο Ντι Τζάκομο ανέφερε πως, σύμφωνα με τα λεγόμενα των 26 προσώπων που σώθηκαν, 110 άτομα, όλοι τους
μετανάστες από κράτη της δυτικής Αφρικής, είχαν επιβιβαστεί στη Λιβύη στο φουσκωτό, γεγονός που σημαίνει ότι 84 αγνοούνται.

Το σκάφος
«ήταν σε άσχημη κατάσταση, έμπαζε νερά, και πολλοί άνθρωποι έπεσαν στο νερό και πνίγηκαν», συμπλήρωσε ο Ντι Τζάκομο σε email που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δέκα έπεσαν (στη θάλασσα) πολύ γρήγορα και πολλοί ακολούθησαν μερικά λεπτά αργότερα», διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού λιμενικού, ένα φορτηγό πλοίο επενέβη και έσωσε τους 26 ανθρώπους που επέβαιναν στη βάρκα, η οποία είχε σχεδόν ξεφουσκώσει και βυθιζόταν, περίπου 7 χλμ στα ανοικτά της πόλης Σαμπράτα, ανάμεσα στην Τρίπολη και στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα κύματα που ξεπερνούσαν τα δύο μέτρα δυσχέραναν σημαντικά την έρευνα για τους υπόλοιπους αγνοούμενους, και το φορτηγό αποχώρησε από την περιοχή, κατευθυνόμενο πέραν των χωρικών υδάτων της Λιβύης, όπου οι διασωθέντες μετεπιβιβάστηκαν σε δύο σκάφη του ιταλικού λιμενικού σώματος. 

Τα δύο σκάφη τους μετέφεραν κατόπιν στο νησί Λαμπεντούζα, ανάμεσα στη Λιβύη και τη Σικελία, όπου ο ΔΟΜ μπόρεσε να συγκεντρώσει τις πρώτες μαρτυρίες τους αμέσως μετά την άφιξή τους χθες Σάββατο.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ιταλικό λιμενικό σώμα όπου εικονίζονται δύο γυναίκες, καλυμμένες με κουβέρτες, να κατεβαίνουν από το ένα από τα περιπολικά του. Πέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι, ηλικίας από 16 μέχρι 17 ετών, είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που διασώθηκαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης