Τεράστιο γκράφιτι του μικρού Αϊλάν Κούρντι στη Φρανκφούρτη

Τεράστιο γκράφιτι του μικρού Αϊλάν Κούρντι στη Φρανκφούρτη

Δύο Γερμανοί καλλιτέχνες σχεδίασαν σε μία επιφάνεια 120 τετραγωνικών την εικόνα του 3χρονου Σύρου, η οποία έκανε το γύρο του κόσμου πριν μήνες και έγινε το σύμβολο της προσφυγικής τραγωδίας στο Αιγαίο

Τεράστιο γκράφιτι του μικρού Αϊλάν Κούρντι στη Φρανκφούρτη
Ήταν μόλις τριών ετών. Δεν ήθελε πολλά, δεν αξίωσε τίποτα. Tο μόνο που επιζητούσε, ήταν ένα μέλλον μακριά από τον πόλεμο και τη δυστυχία, μαζί με τους γονείς του. Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι, ο μικρός Σύρος πρόσφυγες, άφησε την τελευταία πνοή πριν μήνες στο Αιγαίο, στην προσπάθεια της οικογένειάς του να μεταβεί από τα τουρκικά παράλια, στα ελληνικά νησιά. Η εικόνα του Αϊλάν, με το άψυχο κορμάκι του να κείτεται στην παραλία της Αλικαρνασσού, έκανε το γύρο του κόσμου και ανέδειξε την τραγωδία που εξελισσόταν για μήνες, «ξυπνώντας» έναν πλανήτη που δεν είχε συνηδειτοποιήσει την κατάσταση. Ο μικρός Αϊλάν, η εικόνα αυτή που εξελίχθηκε σε σύμβολο της προσφυγικής τραγωδίας, σχεδιάστηκε σε τεράστιο γκράφιτι στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να υπενθυμίζει σε όλους ότι το πρόβλημα είναι εδώ, είναι υπαρκτό και αφορά τους πάντες.



Χιλιάδες άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά το μονοπάτι πλάι στον ποταμό Μάιν και την οδική γέφυρα θα δουν σε μια επιφάνεια 120 τετραγωνικών μέτρων την εικόνα του τρίχρονου Σύρου που πνίγηκε τον Σεπτέμβριο μαζί με τη μητέρα του και τον αδελφό του, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη. Το έργο, που έχει φιλοτεχνηθεί σ' ένα σημείο που απέχει περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, θα παραμείνει εκεί μέχρι το φθινόπωρο.

Κλείσιμο


«Λυπόμαστε πολύ για τα παιδιά που πεθαίνουν και είμαστε θυμωμένοι», λέει ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε το γκράφιτι, ο 38χρονος Γιούστους Μπέκερ, γνωστός ως COR, ο οποίος εργάστηκε μαζί με έναν άλλο καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί το όνομα Μπόμπι Μπόρντερλαϊν. «Θέλουμε να εργαζόμαστε πάνω σε θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας», δήλωσαν οι δύο καλλιτέχνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης