Ισπανία: Συνελήφθησαν τουλάχιστον έξι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις

Ισπανία: Συνελήφθησαν τουλάχιστον έξι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις

Στην επαρχία Αλικάντε αλλά και στον θύλακα στο Βόρειο Μαρόκο της Ceuta οι αρχές της Ισπανίας κατάφερα να φθάσουν στα ίχνη και να συλλάβουν τουλάχιστον έξι υπόπτους που είχαν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Ισπανία: Συνελήφθησαν τουλάχιστον έξι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις
Η ισπανική αστυνομία ανακοινωσε σήμερα ότι προχώρησε στην σύλληψη τουλάχιστον έξι ατόμων ως υπόπτους για την διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων. Τα άτομα αυτά, αραβικής καταγωγής, φέρονται να έχουν σχέσεις με την Αλ-Κάϊντα αλλά και με το Ισλαμικό Κράτος. 

Οι συλλήψεις έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων επιχειρήσεων της ισπανικής αστυνομίας, που έχουν ξεκινήσει συστηματικά από το 2014 με στόχο να αποκόψουν πηρύνες τζιχαντιστών που βρίσκονται στην χώρα από τους ομοϊδεάτες τους στις χώρες της Βόρειας Αφρικής αλλά και στην Μέση Ανατολή.

Οι έρευνες συνεχίζονται με την αστυνομία να υποστηρίζει ότι αυτοί που πιάστηκαν προσέφεραν οικονομική βοήθεια στους ομοϊδεάτες τους και ήταν πολύτιμοι κρίκοι στην αλυσσίδα για την διατήρηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στην Συρία και το Ιράκ.

Τέσσερις από αυτούς που συνελήφθησαν ήταν Ισπανοί πολίτες με καταγωγή απότ ην Συρία, την Ιορδανία και το Μαρόκο, ανέφερε η δήλωση της αστυνομίας. Ένας ακόμα Σύριος και ένας Μαροκινός ύποπτος συνελήφθησαν και αυτοί με τις κατηγορίες της υπόθαλψης υπόπτων για τρομοκρατία. Υπάρχουν αναφορές ότι και ένας έβδομος ύποπτος έχει συλληφθεί, όμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης