Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι μεταξύ κυβερνητικών και αναρτών: Τουλάχιστον 120 νεκροί

Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι μεταξύ κυβερνητικών και αναρτών: Τουλάχιστον 120 νεκροί

Οι αντάρτες της αντιπολίτευσης ανέκτησαν σημαντικό μέρος, αναγκάζοντας τον κυβερνητικό στρατό σε οπισθοχώρηση μέχρι το κέντρο της πόλης

Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι μεταξύ κυβερνητικών και αναρτών: Τουλάχιστον 120 νεκροί
Σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας, συνεπικουρούμενων από τη ρωσική αεροπορία και των ένοπλων τμημάτων της αντιπολίτευσης, διεξάγονται από το πρωί της Παρασκευής (5/2) στην πόλη Χαλέπι. Σύμφωνα με αναφορές του συριακού παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι νεκροί και από τα δύο στρατόπεδα έχουν ξεπεράσει τους 120, τουλάχιστον με βάση τις επίσημες ιατρικές αναφορές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι αντάρτες της αντιπολίτευσης ανέκτησαν σημαντικό μέρος, αναγκάζοντας τον κυβερνητικό στρατό σε οπισθοχώρηση μέχρι το κέντρο της πόλης. Η τελευταία έκθεση του παρατηρητηρίου κάνει λόγο για 60 νεκρούς από κάθε πλευρά.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, οι μάχες στο Χαλέπι αποδεικνύουν τη μεγάλη απόσταση που έχουν να διανύσουν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, προκειμένου να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν τους όρους το ενδεχόμενο τερματισμού του εμφυλίου πολέμου, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκαατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει την προσφυγική κρίση σε ολόκληρο τον πλανήτη, πολύ δε περισσότερο στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η δε 25η Φεβρουαρίου, ημερομηνία που ορίστηκε για την επανέναρξη των συνομιλιών της Γενεύης για την ειρήνη στη Συρία, μοιάζει με ουτοπία, καθώς τόσο η πλευρά του Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, δεν φανερώνουν την παραμικρή διάθεση να κατεβάσουν τους τόνους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης