Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι το κορυφαίο στον κόσμο στην μετακίνηση επιβατών

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι το κορυφαίο στον κόσμο στην μετακίνηση επιβατών

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι βρέθηκε για άλλη μια χρονιά στην κορυφή της μετακίνησης επιβατών καθώς από τις αίθουσές του πέρασαν μέσα στο 2015 πάνω από... 78 εκατομμύρια επιβάτες

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι το κορυφαίο στον κόσμο στην μετακίνηση επιβατών
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα αεροδρόμια τα οποία κυριαρχούν στις παγκόσμιες αερομεταφορές, όντας ίσως ο πιο σημαντικός διακομετακομιστικός σταθμός στον κόσμο. Οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί: πάνω από 100 εταιρίες (με πιο σημαντικές βέβαια την Emirates και την Flydubai) δραστηριοποιούνται στο διεθνές αεροδρόμιο του Εμιράτου, έχοντας μετακινήσει μέσα στο 2015 78.014.838 επιβάτες.

Οι αριθμοί αυτοί το τοποθετούν για άλλη μια φορά στην κορυφή των μεγάλων αεροδρομίων σε ότι αφορά την κίνηση των επιβατών, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2015 παρουσίασε άνοδο της τάξης του 10,7% σε σχέση με το 2014 όπου οι επιβάτες ήταν λίγο πάνω από τα 70 εκατομμύρια.

Η επιβατική κίνηση ανά μήνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, με τον Δεκέμβριο (όπως και τον Αύγουστο) το σύνολο των επιβατών που περνούν από το αεροδρόμιο να περνούν τα 7 εκατομμύρια (όσοι περνούν από άλλα μεγάλα αεροδρόμια μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο...). Οι συνολικές κινήσεις αεροπλάνων καθ' όλη την διάρκεια του έτους έφθασανσ το απίστευτο νούμερο των 403.517, σημειώνοντας και αυτές αύξηση της τάξεως του 14,15 σε σχέση με το 2014.

Κλείσιμο
Μέσα στην χρονιά που πέρασε πολλές εταιρίες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το Ντουμπάι ως ενδιάμεσο σταθμό των πτήσεών τους, ανάμεσά τους η Air Canada, η Εurowings και η China Southern. Στην μεταφορά προϊόντων παραμένει σταθερό στις δυνατότητές του, με περίπου 2,5 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων.

Πάντως σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, το μέλλον του διαγράφεται ακόμα πιο λαμπρό, καθώς ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών το νέο τμήμα του, το Concourse D, το οποίο κόστισε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και όπως όλα δείχνουν θα κάνει εφικτό τον στόχο των υπευθύνων να ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια επιβάτες για την χρονιά που διανύουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης