Μετά τη Δανία και η Νορβηγία: Πρόταση για «φόρο πολυτελείας» στους πρόσφυγες

Μετά τη Δανία και η Νορβηγία: Πρόταση για «φόρο πολυτελείας» στους πρόσφυγες

Ένα ακόμη αποτρεπτικό μέτρο έπεσε στο τραπέζι, προκειμένου να σταματήσει η ροή των προσφύγων

Μετά τη Δανία και η Νορβηγία: Πρόταση για «φόρο πολυτελείας» στους πρόσφυγες
Το μέτρο που αποφάσισε τον περασμένο μήνα η Δανία, προτίθεται να ακολουθήσει η Νορβηγία, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί «φόρος πολυτελείας» στους πρόσφυγες, ήτοι να κατάσχονται μέρος των χρημάτων και τα πολύτιμα αντικείμενα που μεταφέρουν.

Όπως προτάθηκε, οι πρόσφυγες θα μπορούν να κρατούν ένα ποσό που θα φτάνει περίπου τα 1.100 ευρώ και τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα παραδίδουν, όπως και τα πολύτιμα αντικείμενά τους. Πρόκειται για το μέτρο που εφάρμοσε τον προηγούμενο μήνα η Δανία, το οποίο έχει συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα διεθνή ΜΜΕ, ακόμη και από το εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης.

Παρά την κριτική που έχει ήδη δεχθεί, θα τεθεί στο Συμβούλιο για συζήτηση, ενώ οργανώσεις κάνουν λόγο για πλάνο που παραπέμπει στο σχέδιο εξόντωσης των Εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία. Η Νορβηγία έχει ήδη αποφασίσει αυξημένους ελέγχους στα σύνορά της, απαγορεύοντας τη διέλευση των προσφύγων με τα πόδια, αλλά και με ποδήλατο, ενώ έχει στείλει πίσω στη Ρωσία αρκετούς πρόσφυγες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο.

Επίσης, στην ίδια πρόταση τίθεται θέμα εξόδου της Νορβηγίας από τη ζώνη του Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορα προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Σημειώνεται ότι η Νορβηγία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης