Fighting Cholitas: Στη Βολιβία, η πάλη είναι γένους θηλυκού

Fighting Cholitas: Στη Βολιβία, η πάλη είναι γένους θηλυκού

Οι Βολιβιανές «τσολίτας» μπαίνουν στο ρινγκ φορώντας παραδοσιακά πολύχρωμα φορέματα και καπέλα μελόν, ενώ έχουν και τα μαλλιά τους πλεγμένα σε κοτσίδες - Κάθε αναμέτρηση είναι γεμάτη με τσιρίδες, κλωτσιές, αγκωνιές αλλά και... δαγκωματιές

Fighting Cholitas: Στη Βολιβία, η πάλη είναι γένους θηλυκού
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες παλαιστές δεν είναι παραδοσιακές. Προφανώς, δεν έχουν υπόψη τους τις Fighting Cholitas, μια ομάδα σκληροτράχηλων γυναικών από τη Βολιβία που συμμετέχουν σε μερικούς από τους πιο διασκεδαστικούς και... άγριους αγώνες στον κόσμο της lucha libre (ελεύθερης πάλης).

Οι Βολιβιανές «τσολίτας» μπαίνουν στο ρινγκ φορώντας παραδοσιακά πολύχρωμα φορέματα και καπέλα μελόν, ενώ έχουν και τα μαλλιά τους πλεγμένα σε κοτσίδες, τόσο για αισθητικούς όσο και για... πρακτικούς λόγους, αφού το μαλλιοτράβηγμα «δίνει και παίρνει» στους αγώνες τους.

Η αμφίεση αυτή δεν είναι τυχαία: πρόκειται για τα χαρακτηριστικά ρούχα των Ινδιάνων γυναικών Αϊμάρα, που απαντούν σε μεγάλους αριθμούς στις περιοχές Λα Πας και Ελ Άλτο.


Κλείσιμο

Δευτερόλεπτα αφού χτυπήσει το καμπανάκι, οι δύο αντίπαλες ορμούν η μία καταπάνω στην άλλη σε μια αναμέτρηση γεμάτη τσιρίδες, κλωτσιές, αγκωνιές αλλά και... δαγκωματιές, υπό τις επευφημίες του πλήθους που δείχνει να τις λατρεύει!



«Κάθε τσολίτα έχει τη δική της ιστορία. Η δική μου είναι μια ιστορία κακοποίησης από τον ίδιο μου τον άντρα», εξηγεί στην Daily Mail η παλαιστής Γιένι Μαμάμι, που στο ρινγκ χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Μάρθα Λα Αλτένα.

«Όταν είμαι στο ρινγκ, κανείς και τίποτα άλλο δεν υπάρχει στον κόσμο. Νιώθω μοναδική, καμία δεν μπορεί να με νικήσει», λέει η Καντένα Σε Ράντιο, μητέρα τριών παιδιών.



Πολλές από τις γυναίκες έχουν παιδιά και τα 13 δολάρια που κερδίζουν σε κάθε αγώνα τις βοηθούν να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στις οικογένειές τους. Ωστόσο, για τις περισσότερες η πάλη δεν είναι απλώς ένα βιοποριστικό μέσο, αλλά ένας τρόπος να νιώσουν πιο ισχυρές, στην έντονα ανδροκρατούμενη κοινωνία της Βολιβίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης