Αποκάλυψη-σοκ: Το Πακιστάν σκόπευε να ρίξει πυρηνική βόμβα στην Ινδία

Αποκάλυψη-σοκ: Το Πακιστάν σκόπευε να ρίξει πυρηνική βόμβα στην Ινδία

Ο άλλοτε αναλυτής της CIA, Μπρους Ρίντελ, αποκάλυψε στην κηδεία του συμβούλου ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, Σάντι Μπέργκερ, ότι ο εκλιπών είχε αποτρέψει την πυρηνική επίθεση του Πακιστάν

Αποκάλυψη-σοκ: Το Πακιστάν σκόπευε να ρίξει πυρηνική βόμβα στην Ινδία
Στην αποκάλυψη-σοκ ότι το Πακιστάν σκόπευε να πλήξει με πυρηνική βόμβα την Ινδία, ώστε να κερδίσει τον επονομαζόμενο Kargil War που ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών, το 1999, προέβη ο άλλοτε ειδικός συνεργάτης-αναλυτής της CIA, Μπρους Ρίντελ, στη διάρκεια της κηδείας του άλλοτε συμβούλου ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον, Σάντι Μπέργκερ.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν και ελέγχονται για την ορθότητά τους, ο τότε Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σε ειδική σύσκεψη, την οποία είχε ζητήσει εσπευσμένα ο αρχηγός της CIA, στις 4 Ιουλίου 1999, καθώς σκόπευε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Ναβάζ Σαρίφ. Όπως έγραψε στο βιβλίο με τους αποχαιρετιστήριους λόγους... «το πρωί της 4ης Ιουλίου, η CIA απέστειλε ένα top secret σήμα προς την προεδρία, ότι το Πακιστάν ετοίμαζε τα πυρηνικά του όπλα για πιθανή χρήση. Οι μυστικές υπηρεσίες ήταν πολύ αναστατωμένες. Η διάθεση στο οβάλ γραφείο ήταν πολύ βλοσυρή».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια του σημειώματος ο Μπρους Ρίντελ, ο εκλιπών Σάντι Μπέργκερ ανέλαβε πρωτοβουλία, δίνοντας συμβουλές στον Μπιλ Κλίντον για την τακτική που έπρεπε να ακολουθήσει, ώστε να αποφευχθεί η πυρηνική επίθεση. Ο τότε Αμερικανός πρόεδρος ακολούθησε τις συμβουλές του και αποφεύχθηκε μία μεγάλη τραγωδία για την ανθρωπότητα. «Ήταν η κορυφαία στιγμή του Σάντι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρίντελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης