Ομπάμα για το Παρίσι: Κατανοητός ο φόβος των πολιτών ότι στις ΗΠΑ μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο

Ομπάμα για το Παρίσι: Κατανοητός ο φόβος των πολιτών ότι στις ΗΠΑ μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο

«Κάνουμε όλα τα πιθανά βήματα για να διατηρηθεί η ασφάλεια στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - «Σε περίπτωση υπαρκτής απειλής ο κόσμος θα ενημερωθεί», πρόσθεσε

Ομπάμα για το Παρίσι: Κατανοητός ο φόβος των πολιτών ότι στις ΗΠΑ μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο
Έπειτα από συνομιλίες με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με τις πιθανότητες τρομοκρατικής απειλής έπειτα από τη φονική επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Όπως είπε, λοιπόν, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικής απειλής καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να προγραμματίζουν τις δραστηριότητές τους για τις γιορτές.

Κλείσιμο
«Ξέρω ότι οι οικογένειες έχουν μοιραστεί τους φόβους τους για την απειλή στο τραπέζι. Είναι κατανοητό να φοβούνται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Θέλω ο αμερικανικός λαός να ξέρει ότι παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να διαλύσουμε το δίκτυο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εχθές με τον κ. Ολάντ συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας εναντίον τους. θα συνεχίσουμε μέχρι να ηττηθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας. Συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε επιθέσεις στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν για τις γιορτές θέλω να πω ότι οι αρμόδιοι εργάζονται διαρκώς για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών. Το έκαναν πάντα και συνεχίζουν να το κάνουν και τώρα χωρίς καμία διακοπή. Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση. Στην περίπτωση υπαρκτής απειλής ο κόσμος θα ενημερωθεί. Αν δείτε κάτι ύποπτο πείτε το, αυτό πάντα βοηθά. Αλλά όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να περάσουν την ημέρα των Ευχαριστιών με τις οικογένειές τους. Έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να αποτρέψουμε επιθέσεις. Να περάσετε καλές γιορτές», ολοκλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης