Νέα τραγωδία στη Γαλλία, εκτροχιασμός τρένου με τουλάχιστον δέκα νεκρούς

Νέα τραγωδία στη Γαλλία, εκτροχιασμός τρένου με τουλάχιστον δέκα νεκρούς

Δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, αναφέρουν ως πρώτη εκτίμηση οι γαλλικές αρχές - Τουλάχιστον 32 οι τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία με ελικόπτερα

Νέα τραγωδία στη Γαλλία, εκτροχιασμός τρένου με τουλάχιστον δέκα νεκρούς
Νέα τραγωδία στη Γαλλία! Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (14/11) εκτροχιάστηκε η υπερταχεία (TGV) κοντά στο Στρασβούργο, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς.

Ο συρμός βγήκε εκτός πορείας στην περιοχή του Εκερσάιμ, πέφτοντας σε παρακείμενο κανάλι. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας δεν συνδέουν το συγκεκριμένο περιστατικό με τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο διεξάγονται έρευνες για το πως προκλήθηκε.

Κλείσιμο
Στην περιοχή έσπευσαν συνεργεία διάσωσης και ασθενοφόρα με γιατρούς. Εκτός των δέκα νεκρών, οι αρχές αναφέρουν την ύπαρξη αρκετών τραυματιών, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 32 ανθρώπους, δίχως να δίνουν διευκρινήσεις αν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερα, που μετέφεραν τους τραυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία.



Στο τρένο επέβαιναν συνολικά 56 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων μετακινήθηκαν με ασφάλεια εκτός βαγονιών και ξεκίνησε η μεταφορά τους σε ασφαλή τοποθεσία, ώστε να τους παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατρική βοήθεια, σε όσους είχαν μικροτραυματισμούς, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη.










































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης