Θύμα ανήλικου χάκερ έπεσε ο διευθυντής της CIA

Θύμα ανήλικου χάκερ έπεσε ο διευθυντής της CIA

Όπως αποκάλυψε ο νεαρός σε αμερικανική εφημερίδα, είμαι μαθητής λυκείου και διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Θύμα ανήλικου χάκερ έπεσε ο διευθυντής της CIA
Το πρόσφατο σκάνδαλο με τη διαρροή των απόρρητων e-mail της Χίλαρι Κλίντον φαίνεται πως δεν αποθάρρυνε τον διευθυντή της CIA από το να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποθήκευση επισήμων εγγράφων της υπηρεσίας. 

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ένας ανήλικος Αμερικανός μαθητής, ο οποίος είπε στην New York Post ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα απόρρητα αρχεία, που περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών πάνω από 10 αξιωματούχων αλλά και έγγραφα που αναφέρονται στην εφαρμογή σκληρότερων πρακτικών ανάκρισης για υπόπτους τρομοκρατίας.

Ο ανήλικος χάκερ, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του στην εφημερίδα αλλά είπε ότι είναι μαθητής λυκείου και όχι μουσουλμάνος, εξήγησε ότι το κίνητρό του για την παραβίαση του λογαριασμού του Τζον Μπρέναν ήταν η αντίθεσή του με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και η υποστήριξη του για την Παλαιστίνη.

Κλείσιμο
Ο χάκερ επικοινώνησε με την Post την περασμένη εβδομάδα για να καυχηθεί για τα κατορθώματά του και να ενημερώσει τον κόσμο ότι έχει ήδη δημοσιεύσει τμήματα των απόρρητων εγγράφων σε έναν λογαριασμό στο Twitter, τον οποίο διατηρεί από κοινού με έναν άλλο φίλο του από το σχολείο, με τον οποίον «καπνίζουν μαζί μαριχουάνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισχυρισμοί του νεαρού, όσο απίθανοι κι αν ακούγονταν αρχικά, φαίνεται πως τελικά ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αφού ο λογαριασμός του Μπρέναν έκλεισε οριστικά την περασμένη εβδομάδα. 

Επίσης, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, τόσο το FBI όσο και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες διεξάγουν εντατικές έρευνες για την ταυτοποίηση του ανήλικου χάκερ, ενώ δεν αποκλείεται να απαγγελθούν σοβαρές ποινικές κατηγορίες εναντίον του, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ώστε να αποθαρρυνθούν μελλοντικοί παραβάτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης