Η Γερμανία κρατά «σφραγισμένα» για τους μετανάστες τα σύνορα με την Αυστρία

Η Γερμανία κρατά «σφραγισμένα» για τους μετανάστες τα σύνορα με την Αυστρία

Σε επιστολή του στην Κομισιόν το Βερολίνο τονίζει πως «η κατάσταση στα σύνορα είναι τέτοια που δεν μπορούμε να αναστείλουμε αυτό το μέτρο»

Η Γερμανία κρατά «σφραγισμένα» για τους μετανάστες τα σύνορα με την Αυστρία
Μέχρι και την 31η Οκτωβρίου θα διατηρήσει η Γερμανία τους ελέγχους στα σύνορά της, τους οποίους επανέφερε στα μέσα Σεπτεμβρίου για να αντιμετωπίσει την αυξημένη εισροή προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Μια επιστολή για το θέμα αυτό έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή «η κατάσταση στα σύνορα είναι τέτοια που δεν μπορούμε να αναστείλουμε αυτό το μέτρο», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Το Βερολίνο επανέφερε στις 13 Σεπτεμβρίου τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία, αναστέλλοντας ντε φάκτο τις συμφωνίες του Σένγκεν, προκειμένου να ελέγξει με τον καλύτερο τρόπο την άφιξη των προσφύγων στο έδαφος της Γερμανίας.

Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι οι Βρυξέλλες ενημερώθηκαν στις 9 Οκτωβρίου ότι αυτό το έκτακτο μέτρο θα παραταθεί για άλλες 20 ημέρες.

Μια χώρα-μέλος της ΕΕ μπορεί να επανεισαγάγει προσωρινούς ελέγχους για διάστημα 10 ημερών. Κατόπιν το μέτρο μπορεί να ανανεωθεί για περίοδο 20 ημερών. Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορεί να ισχύσει το μέτρο είναι δύο μήνες.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στη Γερμανία 577.000 αιτούντες άσυλο. Μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται ότι η χώρα θα υποδεχτεί 800.000 εκατ. ανθρώπους, δηλαδή πενταπλάσιους ή εξαπλάσιους σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης