Iσπανία: Συλλήψεις 10 υπόπτων για στρατολόγηση μαχητών στο ISIS

Iσπανία: Συλλήψεις 10 υπόπτων για στρατολόγηση μαχητών στο ISIS

Συλλήψεις Μαροκινών σε Ισπανία και Μαρόκο προβληματίζουν, καθώς βάζουν και αυτή την χώρα στο κάδρο η οποία παρέχει «άσυλο» σε εν δυνάμει θύλακες των φανατικών ισλαμιστών

Iσπανία: Συλλήψεις 10 υπόπτων για στρατολόγηση μαχητών στο ISIS
Η δυναμική της τρομοκρατίας απλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με πυρήνες σε διάφορες χώρες να στρατολογούν νέους για να τους στείλουν μαχητές του ISIS στην Συρία. Το νέο επεισόδιο σ' αυτή την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη είναι η σύλληψη 10 υπόπτων στην Ισπανία και το Μαρόκο.

Τέσσερις από αυτούς (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) συνελλήφθησαν στην Ισπανία, και δραστηριοποιούνταν στην Μπανταλόνα, το Τολέδο και την Βαλένθια, ενώ οι υπόλοιποι έξι συνελλήφθησαν στο Μαρόκο.

Κλείσιμο
Οι γυναίκες που πιάστηκαν στην Ισπανία ήταν και οι δύο Μαροκινές, ενώ ένας από τους άνδρες είναι ένας Ισπανικής υπηκοότητας Μαροκινός. Ο δεύτερος άνδρας είναι Πορτογάλος, ο οποίος έχει ασπαστεί το Ισλάμ. Όλοι τους όπως δείχνουν οι πρώτες έρευνες είναι μπλεγμένοι σε στρατολόγηση μαχητών για να σταλούν στην Συρία στο πλευρό των μαχητών του ISIS.

Οι συλλήψεις έγιναν νωρίς σήμερα το πρωί, και ανάμεσα στα ευρήματα υπάρχουν και πολλά στοιχεία σε υπολογιστές τα οποία ερευνώνται. Αυτό όμως που προβληματίζει περισσότερο απ' όλα είναι ότι αυτές οι συλλήψεις βάζουν στο κάδρο του Ισλαμικού Κράτους καθαρά πλέον και το Μαρόκο, μία χώρα που μέχρι τώρα είχε καταφέρει να αποφύγει αυτού του είδους τις συνάφειες.

Όμως όπως αποκαλύπτουν αυτές οι συλλήψεις, το Μαρόκο είναι και αυτό πλέον μία χώρα που οι φανατικοί Ισλαμιστές έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους, δημιουργώντας τεράστια ανησυχία στις μυστικές δυνάμεις των κρατών της Ευρώπης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης