Ψυχολόγος βοήθησε διαταραγμένη ασθενή να τυφλωθεί γιατί... αυτό ήταν το όνειρό της

Ψυχολόγος βοήθησε διαταραγμένη ασθενή να τυφλωθεί γιατί... αυτό ήταν το όνειρό της

Η απίστευτη ιστορία ρίχνει φως σε μία σχετικά άγνωστη ψυχική ασθένεια με το περίπλοκο όνομα Διαταραχή Ταυτότητας Σωματικής Ακεραιότητας

Ψυχολόγος βοήθησε διαταραγμένη ασθενή να τυφλωθεί γιατί... αυτό ήταν το όνειρό της
Την απίστευτη ιστορία μίας γυναίκας η οποία έχασε οικειοθελώς την όρασή της με τη βοήθεια του ψυχολόγου που την παρακολουθούσε αποκαλύπτει σε σημερινό άρθρο της η Daily Mail, ρίχνοντας φως σε μία σχετικά άγνωστη ψυχική ασθένεια με το περίπλοκο όνομα Διαταραχή Ταυτότητας Σωματικής Ακεραιότητας (Body Integrity Identity Disorder- BIID).

Η 30χρονη Jewel Shuping από τη Βόρεια Καρολίνα εμφάνισε τη συγκεκριμένη πάθηση όταν ήταν ακόμη παιδί, με αποτέλεσμα να αναπτύξει μία εμμονή με την τυφλότητα και να αρχίσει να αισθάνεται ότι έπρεπε να είχε γεννηθεί τυφλή, παρά το γεγονός ότι η όρασή της δεν αντιμετώπιζε ποτέ κανένα πρόβλημα.



«Σε ηλικία τριών ή τεσσάρων ετών, η μητέρα μου με έβρισκε να περπατάω στους σκοτεινούς διαδρόμους του σπιτιού τη νύχτα. Στα έξι μου, η σκέψη ότι ήμουν τυφλή που πρόσφερε ήδη παρηγοριά», αναφέρει η Shuping, η οποία από παιδί ακόμα προσπαθούσε να βλάψει την όρασή της κοιτάζοντας απευθείας τον ήλιο.
Κλείσιμο

Όταν έφτασε στην εφηβεία, αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα τη «φαντασίωση» της και άρχισε να παριστάνει την τυφλή, φορώντας χοντρά σκουρόχρωμα γυαλιά και κρατώντας μπαστούνι. Μέχρι τα 20 της, είχε μάθει στην εντέλεια τον κώδικα Μπράιγ και μπορούσε πλέον να βιώνει την καθημερινότητα ως άτομο που δεν βλέπει, όμως παρέμενε ανικανοποίητη. Για εκείνη, το να χάσει την όρασή της αποτελούσε όνειρο ζωής και δεν θα ησύχαζε μέχρι να το πετύχει.

Αποφασισμένη να αποκτήσει την αναπηρία που ένιωθε ότι ήταν γραφτό της να βιώσει, η νεαρή γυναίκα αναζήτησε έναν ψυχολόγο που θα μπορούσε να κατανοήσει τις ανάγκες της και να τη βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της. Σύμφωνα με την ίδια, εντόπισε έναν τέτοιο επαγγελματία το 2006, ο οποίος δέχτηκε μετά από ορισμένες συνεδρίες να της ρίξει στα μάτια πρώτα σταγόνες μουδιάσματος του οπτικού νεύρου και έπειτα ένα τοξικό υγρό καθαρισμού για αποχετεύσεις. 

Σύμφωνα με τη 30χρονη, η οποία αρνείται μέχρι σήμερα να κατονομάσει τον ψυχολόγο που προέβη σε αυτήν την εγκληματική πράξη, ο τραυματισμός των ματιών της ήταν ιδιαίτερα επώδυνος όμως οδήγησε τελικά στην ολοκληρωτική απώλεια της όρασής της μέσα σε έξι μήνες, λόγω μόνιμης βλάβης του κερατοειδούς στο ένα μάτι και της ύπαρξης μεγάλων ουλών στο άλλο.



Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η αναπηρία της προκλήθηκε από μία ψυχική ασθένεια, η Shuping δηλώνει σήμερα ότι δεν μετανιώνει για τίποτα και πλέον έχει αφιερώσει τη ζωή της στη βοήθεια άλλων ατόμων με προβλήματα όρασης, όπως ο σύντροφός της.

«Νιώθω πραγματικά ότι έπρεπε να είχα γεννηθεί τυφλή. Όταν δεν υπάρχει κανείς γύρω σου που να κατανοεί πώς αισθάνεται, αρχίζει να αμφισβητείς τη λογική σου. Όμως δεν πιστεύω ότι είμαι τρελή. Απλώς πάσχω από μία διαταραχη», λέει στην Daily Mail.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης