Τουρκία: 17χρονος καταδικάστηκε σε 11 μήνες με αναστολή για «προσβολή» του Ερντογάν

Τουρκία: 17χρονος καταδικάστηκε σε 11 μήνες με αναστολή για «προσβολή» του Ερντογάν

Είχε συλληφθεί μέσα στην τάξη του σχολείου του, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκε με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Τουρκία σε ανήλικο για ένα τέτοιο αδίκημα

Τουρκία: 17χρονος καταδικάστηκε σε 11 μήνες με αναστολή για «προσβολή» του Ερντογάν
Ένας 17χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για "προσβολή" του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή.

Ο ανήλικος, που είναι μέλος ενός κόμματος της αντιπολίτευσης, δικαζόταν επειδή χαρακτήρισε τον Ερντογάν «αρχιληστή», με αφορμή ένα πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στην Τουρκία πριν από δύο χρόνια.

Κλείσιμο
Δικαστήριο της πόλης Κόνια (Ικόνιο) καταδίκασε σήμερα τον Μ.Ε.Α (σ.σ. τα πλήρη στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα) σε φυλάκιση 11 μηνών και 20 ημερών, όμως έδωσε εντολή για αναστολή της ποινής επειδή ο νεαρός έδειξε "καλή διαγωγή", μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Ο 17χρονος κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με βάση το άρθρο 299 του ποινικού κώδικα. Είχε συλληφθεί μέσα στην τάξη του σχολείου του, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκε με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Τουρκία σε ανήλικο για ένα τέτοιο αδίκημα. Αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη ημέρα μετά από προσφυγή των δικηγόρων του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης