Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου

Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου

Με ύψος μόλις 54,6 εκατοστά, ο Chandra Bahadur Dangi ήταν ο πιο κοντός άνθρωπος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Γη, και πέθανε σε ηλικία 75 ετών

Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου
Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, πραγματικά δεν μπορείς να πιστέψεις το μέγεθός του, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες στις σελίδες του οποίου και εμφανίζεται. Αυτός είναι ο πιο κοντός άνθρωπος που εμφανίστηκε στην Γη (τουλάχιστον από αυτούς που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα), με ύψος που έφθανε ακριβώς στα 54,6 εκατοστά.

Ο Νεπαλέζος Chandra Bahadur Dangi κατάφερε να ζήσει για 75 ολόκληρα χρόνια, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του. 

Κλείσιμο
Το τελικό χτύπημα ήρθε από πνευμονία, η οποία σε συνδυασμό με την ηλικία του τον οδήγησε στον θάνατο σε νοσοκομείο στο Κατμαντού. Ο Chandra είχε ανακηρυχθεί ως ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, έχοντας πάρει τον τίτλο το 2012 από έναν άλλον Φιλιππινέζο, με ύψος που έφθανε στα 59,7 εκατοστά.

Οι άνθρωποι του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Νεπαλέζου, θεωρώντας τον έναν από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά πρόσωπα του βιβλίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης