Σκάνδαλο Ashley Madison: Δείτε πώς μπορείτε να είστε άπιστοι και ασφαλείς!

Σκάνδαλο Ashley Madison: Δείτε πώς μπορείτε να είστε άπιστοι και ασφαλείς!

Το ερωτικό wikileaks με την καναδική ιστοσελίδα για εξωσυζυγικές σχέσεις, Ashley Madison, που έπεσε θύμα χάκερς, με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα των άπιστων συζύγων να κινδυνεύουν να γίνουν γνωστά ανά την υφήλιο και το κυριότερο... να μάθει το έτερον ήμισυ τα παραστρατήματά τους

Σκάνδαλο Ashley Madison: Δείτε πώς μπορείτε να είστε άπιστοι και ασφαλείς!
Το πρόσφατο σκάνδαλο του χακαρίσματος της ιστοσελίδας Ashley Madison, που έχει την έδρα της στον Καναδά, θα κάνει πολλά ζευγάρια να χωρίσουν, αλλά, παράλληλα και τα προσωπικά δεδομένα 32 εκατομμυρίων ανθρώπων, όχι μόνο στον Καναδά, αλλά σε όλο τον κόσμο βρίσκονται «στον αέρα».



Με μότο της «Life is sort, make an affair» (Η ζωή είναι μικρή, κάνε μια εξωσυζυγική σχέση), η ιστοσελίδα για τους άπιστους παντρεμένους είχε μέλη σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων πολιτικούς, αξιωματούχους του Βατικανού και εκατομμύρια άλλους «κοινούς θνητούς», οι οποίοι τώρα βιώνουν στιγμές απόλυτου πανικού, αφού προσωπικά τους δεδομένα, όπως όνομα, διεύθυνση, λεπτομέρειες πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις emails, αλλά και οι σεξουαλικές τους φαντασιώσεις (ναι, καλά διαβάσετε, είναι και αυτές μέσα), είναι άμεσα εκτεθειμένα σε παγκόσμια κοινή θέα.

Ενώ λοιπόν το FBI  σε συνεργασία με την αστυνομία του Καναδά ψάχνει για τα ίχνη των άγνωστων χάκερς και κάποιοι σύζυγοι ψάχνουν στο κεφάλι τους, για να διαπιστώσουν αν έχουν κάποια ομοιότητα με τα συμπαθή ελάφια, εμείς σας παραθέτουμε συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τα στοιχεία σας ασφαλή στο διαδίκτυο και βέβαια, αν θέλετε, να εξακολουθήσετε να είστε άπιστοι, αλλά αυτή τη φορά με ασφάλεια.
Κλείσιμο

1. Χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικά σάιτ. Όσο και να έχετε τους κωδικούς πρόσβασης κρυπτογραφημένους είναι πολύ εύκολο για τους χάκερς να τους «σπάσουν». Αν όμως χρησιμοποιείτε μεγάλους κωδικούς, με σύμβολα, κεφαλαία γράμματα και αριθμούς καθώς και διαφορετικούς κωδικούς για κάθε ιστοσελίδα, αυτό είναι μια καλή και έξυπνη ιδέα.

2. Χρησιμοποιείτε ψεύτικες διευθύνσεις email. Πολλές ιστοσελίδες απαιτούν μια διεύθυνση email για να μπορέσετε να τις επισκεφθείτε, αν πρόκειται για ένα website που δεν είναι ασφαλές, μη δώσετε την πραγματική σας ηλεκτρονική διεύθυνση.

3. Χρησιμοποιείτε την ιδιωτική περιήγηση. Αν δεν επιθυμείτε να αποθηκεύονται τα αρχεία των ιστοσελίδων που επισκέπτεσθε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, αν δεν θέλετε να μάθει κανείς ότι είστε μέλος σε «αμαρτωλά σάιτ», όπως αυτό της Ashley Madison, τότε η ιδιωτική περιήγηση στο διαδίκτυο, είναι η λύση που σας ταιριάζει!

4. Χρησιμοποιείστε δύο βήματα ταυτοποίησης. Μερικά σάιτ, όπως το Gmail και η Microsoft χρησιμοποιούν δύο βήματα ταυτοποίησης. Κάθε φορά που συνδέεστε ένας μοναδικός κωδικός έρχεται στο τηλέφωνό σας. Αν ένας εν δυνάμει χάκερ έχει το email σας, το password σας και το τηλέφωνό σας, δεν μπορεί να μπει στα προσωπικά σας δεδομένα, αφού δεν έχει αυτόν τον μοναδικό κωδικό.

5. Μη μοιράζεστε πολλά από τα προσωπικά σας στοιχεία στα social media ή κάντε το προφίλ σας ιδιωτικό. Αν αναφέρεστε σε πολλές λεπτομέρειες που σας αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνετε πληροφορίες σε πιθανούς μελλοντικούς χάκερς να μπορέσουν να μαντέψουν τους κωδικούς σας.

6. Απαντήστε ψέμματα στις «ερωτήσεις ασφαλείας». Παρόλο που αποφεύγονται, υπάρχουν σάιτ που ακόμα σας ρωτούν από ποια πόλη είστε ή ζητούν να μάθουν τα μεσαία ονόματα των γονιών σας, απαντώντας με ένα ψέμα κάνετε τους λογαριασμούς σας ασφαλέστερους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης