Αναβλήθηκε η δίκη του κυνηγού που βοήθησε τον Αμερικανό οδοντίατρο να σκοτώσει τον Σεσίλ

Αναβλήθηκε η δίκη του κυνηγού που βοήθησε τον Αμερικανό οδοντίατρο να σκοτώσει τον Σεσίλ

«Ο πελάτης μου δεν είναι ένοχος», είπε ο δικηγόρος του επαγγελματία κυνηγού. «Το κυνήγι ήταν νόμιμο και αυτή θα είναι η βάση της υπεράσπισής μας όταν ξεκινήσει η δίκη»

Αναβλήθηκε η δίκη του κυνηγού που βοήθησε τον Αμερικανό οδοντίατρο να σκοτώσει τον Σεσίλ
Η δίκη του επαγγελματία κυνηγού Θίοντορ Μπρόνκχορστ που βοήθησε τον Γουόλτερ Πάλμερ, έναν Αμερικανό οδοντίατρο από τη Μινεσότα, να δολοφονήσει άγρια τον Σεσίλ, το λιοντάρι-έμβλημα της Ζιμπάμπουε, πήρε αναβολή την Τετάρτη για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο Μπρόνκχορστ εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο της πόλης Χουανγκέ, καθώς έχουν απαγγελθεί εναντίον του κατηγορίες για αποτυχία παρεμπόδισης παράνομου κυνηγιού.

Ο δικηγόρος του Μπρόνκχορστ ζήτησε αναβολή της δίκης προκειμένου να έχει χρόνο να προετοιμάσει την υπεράσπιση και, καθώς η εισαγγελία δεν προέβαλλε αντιρρήσεις, ο δικαστής ενέκρινε το αίτημα.

«Ο πελάτης μου δεν είναι ένοχος», είπε ο δικηγόρος του επαγγελματία κυνηγού. «Το κυνήγι ήταν νόμιμο και αυτή θα είναι η βάση της υπεράσπισής μας όταν ξεκινήσει η δίκη».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μπρόνκχορστ είχε δηλώσει τα εξής: «Δεν πιστεύω ότι έγινε κάποιο λάθος. Ήμασταν για κυνήγι με έναν πελάτη μου, όταν χτυπήσαμε ένα γέρικο λιοντάρι, το οποίο πίστεψα πως ήταν μετά την αναπαραγωγική του ηλικία. Με την φωτογραφική του μηχανή ο Πάλμερ έβγαλε την κλασική φωτογραφία των κυνηγών με τα θηράματά τους. Και οι δυο καταρρακωθήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό το ζώο φορούσε κολάρο, γιατί δεν το είχαμε δει καθόλου, πριν το χτυπήσουμε.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης