Βουλγαρία: Ολοκληρώνεται ο φράχτης εναντίον των παράτυπων μεταναστών

Βουλγαρία: Ολοκληρώνεται ο φράχτης εναντίον των παράτυπων μεταναστών

Οι αρχές της χώρας θα ολοκληρώσουν το Νοτιανατολικό κομμάτι του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία μέσα στις επόμενες ημέρες - Αναμένεται αύξηση της ροής μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά

Βουλγαρία: Ολοκληρώνεται ο φράχτης εναντίον των παράτυπων μεταναστών
Η Βουλγαρία είναι μία από τις κύριες χώρες-περάσματα των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη. Για να σταματήσει αυτό το κύμα, από το Νοέμβριο του 2013, οι αρχές της χώρας είχαν ξεκινήσει το χτίσιμο ενός φράχτη ύψους πέντε μέτρων και φάρδους δύο ο οποίος εκτεινόταν σε μεγάλο μέρος των συνόρων της με την Τουρκία. Και αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η κατασκευή και του τελευταίου τμήματος, σφραγίζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την διέλευση των μεταναστών μέσα από την Βουλγαρία.

Το αποτέλεσμα είναι να μειωθούν οι διελεύσεις σε σημαντικό βαθμό, καθώς ο φράχτης εκτός των συνεχόμενων περιπόλων παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως και από κάμερες νυχτερινής όρασης και ευαίσθητες στην κίνηση. Οι αρχές της Βουλγαρία ελπίζουν ότι από τις 11.000 διελεύσεις που είχαν το 2013, με την ολοκλήρωση του να μειωθούν στο ελάχιστο.

Κάτι που δυστυχώς σε ότι αφορά την χώρα μας σημαίνει περισσότερη επιβάρυνση στα δικά μας νησιά, καθώς πλέον θα είναι ίσως ο μοναδικός δρόμος για τους πρόσφυγες της Συρίας να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. 
  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης