Ο αρχηγός της αυστριακής ακροδεξιάς ζητεί δημοψήφισμα για Grexit

Ο αρχηγός της αυστριακής ακροδεξιάς ζητεί δημοψήφισμα για Grexit

Ο Χάϊντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του πανίσχυρου ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, καλεί τους Αυστριακούς να μην δώσουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ στην Ελλάδα χωρίς δημοψήφισμα.   

Ο αρχηγός της αυστριακής ακροδεξιάς ζητεί δημοψήφισμα για Grexit
Ο γνωστός για τις ανθελληνικές απόψεις του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας, επανέλαβε με σημερινές του δηλώσεις στην Βιέννη ότι είναι σταθερά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Και μάλιστα προχωρά ακόμα περισσότερο, καθώς ζητά δημοψήφισμα στην Αυστρία. 

«Προτού γίνει νέο έμβασμα προς την Ελλάδα έστω και ενός λεπτού του ευρώ για την Ελλάδα, θα πρέπει να ερωτηθούν οι Αυστριακοί» δήλωσε ο Στράχε. Και συνέχισε ότι δεν δεν είναι δυνατόν να ερωτά κάποιος τους οφειλέτες, αν θέλουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά να μην ερωτώνται οι δανειστές - και κάτι τέτοιο συνιστά μια «απόλυτα αντιδημοκρατική κατάσταση». 

Κατά την άποψη του Στράχε, ο οποίος απορρίπτει επίσης οποιαδήποτε διαγραφή ελληνικού χρέους, «η Ελλάδα πρέπει  να επιστρέψει στη δραχμή, να την υποτιμήσει και με τον τρόπο αυτό να ανακάμψει οικονομικά». Διότι, όπως λέει, «ενόσω η Ελλάδα είναι στο ευρώ, δεν πρόκειται να πετύχει κάτι τέτοιο».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στράχε θεωρείται απ' όλους μια πιο σκληρή εκδοχή του διαβόητου πρώην αρχηγού της αυστριακής ακροδεξιάς θανόντος Γκεργκ Χάϊντερ. Ενώ το κόμμα του εμφανίζεται ως πρώτη πολιτική δύναμη στην χώρα στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, με ποσοστό  που φθάνει έως και το 28%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης