CNBC: Η Σαουδική Αραβία επενδύει 10 δισ. δολάρια στη Ρωσία

CNBC: Η Σαουδική Αραβία επενδύει 10 δισ. δολάρια στη Ρωσία

«Τα επτά πρώτα πρότζεκτ έχουν λάβει προκαταρκτική έγκριση και το RDIF αναμένει άλλα 10 πριν το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων

CNBC: Η Σαουδική Αραβία επενδύει 10 δισ. δολάρια στη Ρωσία
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σ.Α., PIF αποφάσισε στην επένδυση 10 δισ. δολαρίων μέσα σε πέντε χρόνια στο RDIF, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του RDIF Κirill Dmitriev ανέφερε στο CNBC πως κατά τη γνώμη του η επένδυση είναι "πολύ σημαντική" για τη Ρωσία.

"Τα επτά πρώτα πρότζεκτ έχουν λάβει προκαταρκτική έγκριση και το RDIF αναμένει άλλα 10 πριν το τέλος του χρόνου", ανέφερε ο Dmitriev.

"Aυτή η συμφωνία είναι προς δόμηση σημαντικής συμφωνίας. Η Ρωσία πρέπει να είναι ένας παγκόσμιος παίκτης. Κι εμείς θα επενδύσουμε στην Σαουδική Αραβία, η οποία είναι πολύ ελκυστική αγορά για εμάς γι αυτό και η συμφωνία είναι πολύ ενδιαφέρουσα", ανέφερε στο CNBC.

To RDIF ανακοίνωσε πως έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με ένα άλλο Σαουδαραβικό ταμείο, το SAGIA.
Κλείσιμο

O Dmitriev επανέλαβε πως το RDIF έχει στρατηγικές επενδυτικές συμφωνίες με την Γαλλία και την Ιταλία, όταν ερωτήθηκε εάν η Ρωσία "κοιτά" πιο πολύ στη Μέση Ανατολή.

Το RDIF επίσης υπογράμμισε πως οι επενδύσεις από την Σ.Α., θα επανεπενδυθούν στην υποδομή, αγροτική ανάπτυξη, στην υγεία, στο χώρο της λιανικής και στην αγορά ακινήτων.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης