Αυστραλία: Πρόταση του Τόνι Άμποτ για αναγνώριση των Αβορίγινων

Αυστραλία: Πρόταση του Τόνι Άμποτ για αναγνώριση των Αβορίγινων

Μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της χώρας και τη σύμφωνη γνώμη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, εξετάζεται μία υπόθεση που εκκρεμεί από το 1900

Αυστραλία: Πρόταση του Τόνι Άμποτ για αναγνώριση των Αβορίγινων
Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση μίας πολυετούς αδικίας πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, ο οποίος, με τη συγκατάθεση και του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Πολ Σόρτεν, έθεσε προς ψήφιση την αναγνώριση των γηγενών κατοίκων της Ωκεανίας, Αβορίγινων.

Το θέμα εκκρεμεί από το 1900, όταν είχε συνταχθεί το ιδρυτικό κείμενο της χώρας, στο οποίο δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μοναδική αναφορά που υπήρχε στους Αβορίγινες, ήταν στην παράγραφο που περιέγραφε τη... χλωρίδα και την... πανίδα!

Το θέμα των Αβορίγινων αναμένεται να τεθεί προς δημοψήφισμα, τόσο σε επίπεδο απλών πολιτών, όσο και σε επίπεδο τοπικών κοινοβουλίων. Οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να το υπερψηφίσουν κατά πλειοψηφία και ακολούθως να περάσει και από τη λαϊκή έγκριση. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν το 2017.

Στις δηλώσεις του ο Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε αρκετά φιλόδοξο το σχέδιο και επεσήμανε την ανάγκη να γίνει σωστά, ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης