ΗΠΑ: Έφηβος με αυτισμό παραδίδει μάθημα ζωής στα άτομα που τον χτύπησαν

ΗΠΑ: Έφηβος με αυτισμό παραδίδει μάθημα ζωής στα άτομα που τον χτύπησαν

Ο νεαρός θέλει απλώς να μάθει ο κόσμος πόσο δύσκολο είναι να ζει κάποιος με αυτισμό, επιδιώκοντας να εξαλείψει το bullying

ΗΠΑ: Έφηβος με αυτισμό παραδίδει μάθημα ζωής στα άτομα που τον χτύπησαν
Ένας έφηβος με σύνδρομο Άσπεργκερ αποφάσισε να δώσει ένα μάθημα ζωής σε μια παρέα αγοριών που τον ξεγέλασαν παριστάνοντας τους φίλους του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν.

Ο Gavin Joseph από το New Baden του Illinois έπεσε θύμα ακραίου bullying από την εν λόγω παρέα, η οποία τον άφησε με μελανιές, διάσειση και σπασμένη μύτη. Ο νεαρός, παρ' όλα αυτά αποφάσισε να μην κινηθεί νομικά, αλλά να τους δώσει με διαφορετικό τρόπο ένα «μάθημα».

Ζήτησε από τους νεαρούς και τις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν ένα εικοσάλεπτο βίντεο, που έφτιαξε ο ίδιος, στο οποίο εξηγεί πόσο δύσκολη είναι η ζωή στην κατάστασή του και το πόσο τον πλήγωσαν. Τους ζήτησε, ακόμα, να γράψουν μια έκθεση για το σύνδρομο Άσπεργκερ.

Η μητέρα του Gavin, Cortnie Stone, μοιράστηκε την ιστορία του γιου της στο Facebook, η οποία αναδημοσιεύτηκε πάνω από 100.000 φορές. Όπως έγραψε η ίδια: «Κάποια παιδιά έλεγαν πόσο περίεργο ήταν που κυκλοφορούσε πάντα μόνος του, καθώς πήγαινε μόνος του σε διάφορα μέρη και παρατηρούσε τον κόσμο. Έλεγαν ότι είναι «ανατριχιαστικό» το ότι ήθελε να γίνει φίλος με άτομα που δεν γνώριζε καν. Κάποιο άλλο παιδί που άκουσε αυτή την συζήτηση, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του». 

Η ίδια συμπλήρωσε πως: «Ο Gavin είναι καλά. Έχει μια ήπια διάσειση, μελανιασμένο οισοφάγο, κάταγμα στην άκρη της μύτης του και αιμάτωμα στο μάτι του, αλλά τίποτα το μόνιμο. Είμαι τόσο περήφανη γι' αυτόν και ελπίζω πως όποιος ακούσει την ιστορία του, θα πάρει ένα σημαντικό μάθημα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης